5 Instagram tips voor ondernemers

Instagram had in 2017 meer groei in gebruikers dan ooit tevoren. Daarom wordt het een steeds interessanter platform om ook voor jouw bedrijf in te zetten. Er is veel potentie op Instagram, als je weet hoe je het op de juiste manier gebruikt. Daar zitten wel wat haken en ogen aan. Natuurlijk zocht ik die voor je uit.

In deze blog vind jij 5 tips waarmee je Instagram succesvol kunt inzetten voor meer bereik, meer volgers en meer interactie met je klanten.

Maak een zakelijk Instagram account aan

Als jij een bedrijf hebt, maar nog geen zakelijk Instagram-account, dan is het hoog tijd om er eentje aan te maken! Dit is een volledig gratis service van Instagram om ondernemers te helpen om inzicht te krijgen in de resultaten van hun account. Als jij een bedrijfs-account hebt, kun je bijvoorbeeld je interactie bijhouden. Je kunt een contact-knop toevoegen aan je profiel en je krijgt inzicht in je gebruikersprofielen.

Maak van je volger een nieuwsbrieflezer

Helaas heeft Instagram nog steeds geen mogelijkheid om actieve links toe te voegen aan een bericht. Dat weerhoudt jou als ondernemer er natuurlijk niet van om een zogenaamde ‘call-to-action’ toe te voegen aan je bericht. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de link in je bio rechtstreeks naar je nieuwsbrief-inschrijving te laten verwijzen. Om het extra aantrekkelijk te maken, noem je natuurlijk je gratis weggever ook in die bio.

Deel je blogs, aanbiedingen en producten

Waar Instagram in de afgelopen jaren vooral privé als foto-medium gebruikt werd, is het steeds gebruikelijker om ook jouw zakelijke blogs, aanbiedingen en producten te laten zien. Omdat Instagram heel beeldgericht is, heb je daar eigenlijk alleen een goede foto voor nodig en een prikkelende tekst. De foto heb je waarschijnlijk al gekozen voor je blog, dus die kun je gewoon hergebruiken. Een vierkante uitsnede maken is tegenwoordig niet eens meer nodig, maar wel de moeite waard. Vaak hebben blogs een liggende afbeelding, die in de Instagram-tijdlijn net iets minder opvalt. De link naar jouw blog plaats jij in je bio.

Maak gebruik van Instagram advertenties

Het is heel gemakkelijk om advertenties te plaatsen op Instagram en volgens de peilingen worden deze een stuk minder als irritant ervaren dan Facebook advertenties. Deze advertenties zijn niet gratis. Wat je terugkrijgt voor je investering is veel interactie en het bereiken van meer potentiële klanten. Vooral voor bedrijven met een online aanbod kan dit veel interessanter zijn dan bijvoorbeeld lokaal adverteren.

Vertel je verhaal met Instagram Stories

Met Stories kun jij jouw volgers een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf geven. Of je laat een stukje van jouw ontwikkelproces zien. Jouw producten in het zonnetje zetten kan natuurlijk ook! Het mooie van Stories is dat ze vaak veel interactie oproepen. Ze verdwijnen namelijk weer na 24 uur, waardoor volgers eerder geprikkeld worden om ze toch even door te kijken. Anders missen ze misschien iets! Op die ‘we willen alles volgen-drang’ kun jij als ondernemer handig inspelen. Voor bedrijfsaccounts met meer dan 10.000 volgers is het zelfs mogelijk om een actieve link toe te voegen aan je Stories. Een goede reden om heel hard te gaan groeien op Instagram!

Extra tip!

Onder mijn klanten zie ik nog vaak dat Instagram gebruikt wordt op het moment dat het uitkomt. Een telefoon zit altijd in jouw tas of broekzak en is zo gepakt. Dat is prima en geeft jouw volgers een uniek kijkje in jouw bedrijf. Maar wil je écht impact maken met Instagram, dan is het aan te raden om daarvoor een strategie te ontwikkelen. Je kunt dan nadenken over de stijl van je berichten, de tijd waarop je publiceert en de samenhang op jouw Instagram-tijdlijn.

Vind jij het lastig om het overzicht te krijgen over de mogelijkheden van Instagram voor jouw bedrijf? Of heb je er simpelweg geen tijd voor, maar wil je er wel serieus iets mee gaan doen? Dan kan ik je helpen. Neem gerust contact op voor advies, dan kijken we samen wat het beste past voor jouw bedrijf.

Aan de slag!

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog helemaal zin gekregen in het professionaliseren van jouw Instagram-account. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Deel jouw link in de reacties hieronder, zodat we allemaal mee kunnen kijken.

Succes!

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.