50 tips om te starten met e-mailmarketing

Met e-mailmarketing kun je op een eenvoudige manier je (potentiële) klanten bereiken met een opgemaakt sjabloon dat je naar meerdere personen stuurt. Het is een van de effectiefste manier om relaties te onderhouden met je klanten en op deze manier kom je regelmatig onder de aandacht. Dus ga jij ook starten met e-mailmarketing?

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er gemiddeld 7 contactmomenten nodig zijn voordat prospects, klant worden. Contactmomenten kunnen bijvoorbeeld social media berichten zijn, fysiek contact op een bijeenkomst, maar ook het ontvangen van een mailing zijn.
Is e-mailmarketing voor jou nog een ver-van-mijn-bed-show of vind je het lastig om er mee te starten? Met deze 50 praktische e-mailmarketingtips help ik je op weg.

 Klaar voor jouw eigen e-mailmarketingplan

1. Start vandaag. Ik durf wel te stellen, zonder e-maillijst, geen groeiend bedrijf. Via social media kun je fans bereiken, maar je blijft dan altijd afhankelijk van het social media kanaal. Zorg dus dat je e-mailadressen gaat verzamelen.

2. Kies een e-mailrespond systeem. Ga alsjeblieft niet je mailings versturen vanuit Outlook, Gmail of een andere mailprovider. Het staat niet professioneel en de mogelijkheden zijn enorm beperkt. Kijk eens naar Autorespond of naar Active Campaign.

3. Bedenk wat je wilt bereiken met jouw e-mailmarketing. Wil je meer websitebezoek genereren, meer afspraken in je agenda, meer verkopen van product x? Bepaal je doel, dat geeft richting.

4. Maak een schema per half jaar, wat wil je wanneer delen in je mailings. Zo heb je een overzicht, maar kun je ook activiteiten die op de planning staan integreren in je mailing.

5. Plan tijd vrij voor het maken van je mailings. Het lijkt een inkoppertje, maar ‘het nog even een nieuwsbrief versturen’, werkt niet.

6. Noem je nieuwsbrief geen nieuwsbrief. Mensen willen geen nieuwsbrief ontvangen, maar willen geholpen worden en een bepaald resultaat bereiken met jouw mailing. Speel daarop in bij het bedenken van jouw naam voor jouw nieuwsbrief.

Je e-maillijst laten groeien

7. Zorg dat mensen zich graag inschrijven voor jouw mailing. Alleen een mailing is vaak niet meer genoeg. Biedt een waardevolle weggever in ruil voor een e-mailadres. Vermeld bij de weggever, dat de lezer als bonus je waardevolle tips ontvangt. Op die manier kun je de ontvanger van je weggever ook opnemen in je adressenbestand voor je mailing.

8. Trigger (potentiële) klanten op social media. Vermeld dat je weer bezig bent met het schrijven van je nieuwste tips met een link naar het inschrijfformulier voor je mailing.

9. Bouw je eigen e-maillijst op. Het duurt wat langer, maar je hebt dan wel een waardevolle lijst. Mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Het aankopen van adressen raad ik af. Mensen dienen zich actief in te schrijven voordat je ze mag benaderen. Bij de aanschaf van een e-mailbestand is dit niet het geval.

10. Zorg ervoor dat geïnteresseerden zich heel eenvoudig kunnen aanmelden voor je mailings. Het moet echt ‘a piece of cake’ zijn. Geen gezoek op je website dus naar het inschrijfformulier. Zorg er ook voor dat de inschrijver niet teveel afleiding heeft op het moment dat hij zich wilt inschrijven.

11. Hoe minder invulvelden op het inschrijfformulier, hoe eerder men geneigd is om zich aan te melden. Vraag de inschrijver dus niet het hemd van het lijf bij het inschrijfformulier. Nee, een voornaam en e-mailadres is vaak al voldoende.

12. Maak gebruik van een pop-up op je website. Je vindt ze wellicht mega irritant, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat ze het meest effectief zijn om je e-maillijst te laten groeien. Gewoon doen dus! Vraag er naar bij je webbouwer of neem contact op met mij. Dan regel ik het voor je.

13. Geef bij inschrijving aan hoe vaak de lezer een mailing kan verwachten en hou je hier vervolgens ook aan:)

Meer gemak met een standaard sjabloon…

14. Maak je sjabloon in de huisstijl van je website. Als je namelijk een bericht opneemt in je mailing met een link naar je website, wordt de lezer niet verrast met een geheel ander beeld. Dit leidt namelijk enorm af, waardoor de lezer denkt: “zit ik hier wel goed”. Dit zorgt vervolgens weer voor wegklikgedrag.

15. Hou je mailing overzichtelijk. Vaak is één onderwerp of thema al voldoende voor je mailing.

16. Zorg dat je mailing er op mobiel ook goed uit ziet. Bijna de helft van de geopende e-mails wordt geopend op een mobiel apparaat.

17. Biedt de lezer gerichte content aan waarin hij geïnteresseerd is. Indien je wilt segmenteren, geef de lezer dan de mogelijkheid om aan te geven waarover hij/zij tips wilt ontvangen.

18. Gebruik als afzender je eigen naam. Dit komt persoonlijker over. Mijn marketingtips verstuur ik vanuit Marieke|Online Marketing Expert bijvoorbeeld.

19. Zorg voor een herkenbare afsluiting. Dit kun je doen met een mooie handtekening als afsluiter of een pasfoto. Dit komt betrouwbaarder over bij lezers en op die manier maak je makkelijker contact.

De onderwerpregel, een zin met veel impact

20. Personaliseer je mailing. Ik weet zeker, dat jij eerder een mail opent, waarin je met je voornaam wordt aangesproken.

21. Zorg voor een pakkende onderwerpregel. Veel nieuwsbrieven belanden in de prullenbak, omdat de onderwerpregel de lezer niet voldoende triggert om te openen. Welke mailing zou jij eerder openen? Een met de titel ‘nieuwsbrief mei 2016’ of de ‘10 geheimen van e-mailmarketing die bijna niemand toepast?

22. Hou je onderwerpregel kort en bondig, maar wel prikkelend. Besteed hier dus voldoende aandacht aan, want hierdoor valt het besluit bij jouw (potentiële) lezer. Gaat hij of zij de mail wel of niet openen.

23. Gebruik de pre header. InAutorespond zie je bijvoorbeeld staan: View in your browser. Pas deze tekst aan. Deze tekst ziet je lezer direct in zijn inbox, voordat hij de mail opent. Denk hier dus goed over na.

24. Gebruik eens symbolen in je onderwerpregel, maar overdrijf niet. Onderwerpregels met symbolen vallen eerder op in de inbox.

Content is king

25. Schrijf in de enkelvoudige vorm. De mailing is voor één persoon, dus spreek hem of haar ook aan met je, jij of u.

26. Schrijf je mailing zoals je praat. Ja, echt. Het komt veel natuurlijker over. Probeer het maar eens. Waarschijnlijk schrijft het ook veel makkelijker:)

27. Hou je mailing kort en overzichtelijk, maak verwijzingen naar je website, zodat je websitebezoek genereert, die je vervolgens eventueel weer met Facebook Adverteren kunt targeten. Hoe mooi is dat? Wil je er meer over weten of ook inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op.

28. Kom snel to the point. Het afhaakrisico is groot bij mailings. Ben dus concreet en kom snel tot de kern van je verhaal en het voordeel van de lezer.

29. Je bent een relatie aan het opbouwen met je lezer. Geef waarde in je mailings. Geven, geven, geven dus in plaats hele mailings vol met je aanbod.

30. Voeg alt-tekst toe aan je afbeelding. Vaak worden beelden niet automatisch geladen in mailprogramma’s als Outlook en Gmail. Een goede alt-tekst is dan een goed alternatief.

31. Gebruik mooie opgemaakte buttons in de huisstijl van je website. Op dabuttonfactory kun je mooie buttons maken en gebruiken voor je mailing. Zorg ervoor dat de buttons groot genoeg zijn om makkelijk op te klikken vanaf een mobiel apparaat.

32. Gebruik testimonials om potentiële klanten een duwtje in de goede richting te geven. Laat zien wat voor projecten je afgerond hebt, of welke klanten er tevreden zijn over je diensten.

33. Gebruik video in je mailing. Mijn ervaring is dat hier goed op geklikt wordt. Niet verrassend overigens, want video is hot. Mensen zijn visueel ingesteld en kijken dus graag (korte) video’s. Wil jij ook video inzetten, lees dan hier 50 video ideeën voor meer bereik.

34. Gebruik een goede Call To Action. Een CTA vertelt de lezer wat hij/zij moet doen na het lezen van het artikel in je mailing. Een paar voorbeelden:

35. Vermeld altijd je contactgegevens in de mailing, zodat lezers eenvoudig contact met je kunnen opnemen.

36. Neem social media icoontjes op. Op die manier geef je aan, waar de lezer je nog meer kan volgen.

37. Het opnemen van social share icoontjes. Hier ben ik geen voorstander van. Het kan wel natuurlijk, maar hierdoor is er minder ‘noodzaak’ om in te schrijven op jouw mailing. En jij wilt wel een groeiende e-maillijst. Dit is dus een tip om juist niet toe te passen als je het mij vraagt.

38. Probeer eens een ps-je onder je mailing met een link.

Vermijd spam

39. Vermijd woorden als gratis, sex, aanbieding, Euro, Dollar etc. Dit soort woorden zorgen ervoor dat je mailing in de spambox terecht komt. Zonde van al je moeite toch?

40. Gebruik ook niet teveel uitroeptekens, leestekens, hoofdletters of gekleurde letters. Deze geven ook vaak problemen met de mailservers.

41. Zorg voor een goede verhouding tussen beeld en tekst. Teveel beeld ten opzichte van tekst kan ook leiden als resultaat de spambox hebben.

Bijna klaar om te verzenden

46. Test je mailing voordat je hem verstuurt. Vaak zie je toch nog een punt of een komma fout staan of een link die niet werkt.

47. Stuur je mailing op het juiste moment. Op vrijdag worden de meeste nieuwsbrieven verstuurd. De meeste nieuwsbrieven worden op zaterdag geopend en op zaterdag is tevens de CTR het hoogst. CTR is de click trough rate. Het aantal keer dat er doorgeklikt wordt op een link in een mailing. Dit zijn gemiddelden en geven een richting. Mijn advies is om het altijd uit te testen voor je eigen doelgroep.

48. Stuur je mailing vervolgens ook altijd op dit moment. Regelmaat is in e-mailmarketing erg belangrijk. Ben dus consistent. Stuur niet het eerste kwartaal elke maand een mailing en vervolgens een kwartaal niet meer, omdat je te druk bent met andere zaken. Je kunt je online marketing ook aan mij uitbesteden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Verzonden en dan…

49. Reageer snel op reacties die je krijgt op je mailing. Check met regelmaat je inbox om te kijken of je reacties hebt gekregen en vergeet je spambox niet:)

En een bonustip…

50. Werk vooruit. Op die manier kun ook in drukke periodes heel eenvoudig je mailing versturen.

En? Ga je aan de slag met jouw eigen e-mailmarketing? Of wat houd je nog tegen?

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.