Een e-maillijst, hoe bouw je die nu op?

Heb jij al een e-maillijst? Een aantal weken geleden schreef ik waarom dit jouw topprioriteit zou moeten zijn. Nog niet gelezen? Lees dan deze blog nog even. Misschien heb je tijdens het lezen van dit blog wel gedacht; Dat is allemaal leuk, Marieke, maar hoe kom ik nu aan e-mailadressen? Ik heb helemaal geen tijd om daar achteraan te zitten! Of, dat past niet bij me, ik houd niet van dat geleur. In dit blog heb ik een aantal verschillende manieren verzameld en geloof me, er zit er ook eentje tussen waarmee jij mee de voeten kunt.

Voeg een opt-in toe aan je e-mailhandtekening

Hoe vaak verstuur jij een e-mail per dag? Denk er eens over na om in je handtekening een uitnodiging te zetten voor je e-maillijst. Iedere keer als jij een mail verstuurd, krijgt de ontvanger jouw uitnodiging. Hoe simpel wil je het hebben?

Verzin een wedstrijd

Wees creatief en denk buiten de lijntjes. Laat mensen hun naam en e-mailadres achterlaten in ruil voor hun deelname aan de wedstrijd.

Maak een nieuwe weggever

Schrijf een ebook, maak een mooie kalender of een spreukenposter die je volgers kunnen downloaden in ruil voor hun e-mailadres. Verspreid je weggever natuurlijk op social media.

Bied een online tool aan

Als je eens iets anders wilt dan een download, kun je er ook voor kiezen om een online invullijst of rekenmodule te maken waarmee mensen een bepaald probleem kunnen oplossen. Op die manier help je ze verder, waardoor ze bereid zijn jou hun e-mailadres te geven.

De Facebook-knop

Heb jij al ontdekt dat je op Facebook een knop op je bedrijfspagina kunt zetten? Deze knop kun je van alles laten doen, o.a.: ‘Nu bellen’, ‘Contact met ons opnemen’, ‘Meer informatie’ en ook ‘Registreren’. Deze laatste kun je gebruiken om je mailinglijst op te bouwen. Het is dan wel handig als je in je omslagfoto laat zien wat mensen ervoor krijgen als ze zich bij jou inschrijven.

Op je website

Er zijn verschillende manieren waarop je op je eigen website je e-maillijst op kunt bouwen. Je kunt een pop-up instellen, die na een aantal seconden in beeld komt. Je kunt dit zelfs nog verder sturen, zodat een pop-up bijvoorbeeld alleen zichtbaar wordt als iemand jouw blog leest of zich op een relevante pagina bevindt.

Ook kun je een aantal vaste inschrijf-plaatsen instellen op jouw website, bijvoorbeeld in een zijbalk, in de bovenbalk of in de footer.

In je blogs

Schrijf je een blog over een voor jouw lezers relevant onderwerp? Dan zijn ze eerder geneigd om zich in te schrijven voor jouw e-maillijst. Maak jij het jouw lezer dan zo gemakkelijk mogelijk en biedt die mogelijkheid direct tijdens het lezen, zoals hieronder bij de 10 musthaves, voor meer online zichtbaarheid.

Offline

Sta jij wel eens op een beurs of neem je deel aan een event? Dat is een prima plaats om e-mailadressen te verzamelen. Vraag bezoekers om hun visitekaartje bij jou achter te laten, in ruil voor een aanbieding of om kans te maken op een leuke prijs. Organiseer jij zelf een event? Dan verzamel je al e-mailadressen bij de inschrijvingen daarvoor. Gooi die niet weg, maar zet ze in jouw e-maillijst. Wel even toestemming vragen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een webinar of online programma.

Stel jij het opzetten van een e-maillijst nog steeds uit? Ik hoop dat ik jou met deze tips een duwtje in de goede richting gegeven heb en je ermee aan de slag gaat! Hulp nodig? Laat het mij weten. Dan gaan we samen aan de slag.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.