Meer financiële vrijheid in 2018 [1] Goede voornemens, hoe ze kunnen zorgen voor jouw succes!

Iedereen maakt goede voornemens aan het einde van een jaar. Sommige zijn heel wat van plan, anderen houden het klein. Als ondernemer is het heel verstandig om eens te kijken naar jouw goede voornemens voor 2018. Wat wil jij bereiken? Wat zijn jouw doelen? Durf je groot te dromen en plannen te maken? Of ben je voorzichtig? In deze blog geef ik je tips over hoe je je goede voornemens kunt gebruiken voor jouw succes in 2018.

Maak je voornemens concreet

Elk jaar weer gebeurt het dat veel mensen voortijdig hun goede voornemens laten varen. Dat komt omdat een voornemen vaak te vaag geformuleerd is. Je weet wel welke richting je uit wilt, maar niet precies hoe je daar moet komen. Een voornemen als ‘Ik wil groeien met mijn bedrijf’ is niet specifiek genoeg. Wanneer heb je je doel bereikt? Waarom wil je groeien? Welke groei wil je realiseren en op welke manier? Dat zijn voorwaarden voor een concreet voornemen.

Durf groot te denken

Stel, je wilt meer omzet in 2018. Ga je dan voor een paar duizend euro meer? Of ga je voor het dubbele van het afgelopen jaar? Of wil je echt meer financiële vrijheid en stel je jezelf een doel om dat te bereiken? Misschien wil je nu eindelijk meer tijd voor je gezin en toch je bedrijf blijven runnen! Als ondernemer mag je best groter denken dan je gewend bent. Stel dat doel maar! Vraag jezelf eens af, wat het ergste is wat er kan gebeuren?

Maak lange-termijn keuzes

In mijn werk kom ik ondernemers tegen die hun agenda ontzettend vol hebben staan met allerlei taken die op het eerste gezicht heel belangrijk zijn voor hun bedrijf. Met die drukke agenda werken ze vooral aan hun korte-termijn doelen, om iedere maand toch maar weer dat geld op de bankrekening te krijgen. Ze vergeten te kijken naar de lange termijn. Door je agenda vrij te maken om bijvoorbeeld een nieuw programma of product te ontwikkelen, loop je op korte termijn wellicht wat inkomsten mis, maar heb je op lange termijn een werkend programma dat omzet oplevert zonder dat jij er actief aan hoeft te werken. Dat is een mooie stap naar meer financiële vrijheid, toch?

Deel je voornemen op in stappen

Welke stappen zijn er nodig om je doel te bereiken? Maak die visueel voor jezelf en plan ze ook daadwerkelijk in je agenda. Schrijf zo specifiek mogelijk op en bepaal wat je ervoor nodig hebt om die stap te realiseren. Zijn er anderen bij betrokken? Zorg ervoor dat die ook op de hoogte zijn van wanneer jij input nodig hebt. Om een concreet voorbeeld te noemen: Als jij een coaching-praktijk hebt en een week vrij plant om aan een nieuw programma te werken, dan is er iemand nodig om jouw telefoon aan te nemen, urgente vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld jouw Social Media over te nemen.

Zorg dat je doelen meetbaar zijn

Hoe weet je wanneer je een doel hebt bereikt? Meer omzet of groei is niet concreet, je kunt het niet meten. Als jij jezelf tot doel stelt om in 2018 een omzetgroei van 50% te halen, dan kun je dat aan het einde van het jaar meten en ondertussen al kijken of je ‘op koers’ ligt. Jouw doel kan ook zijn: Aan het einde van 2018 wil ik 20 nieuwe cliënten in een bepaald programma of wil ik dat nieuwe online programma gelanceerd hebben. Zolang een doel meetbaar is, kun je ernaartoe werken.

Deel jouw doel met iemand

Goede voornemens, of ze nu zakelijk of in privésfeer gemaakt worden, hebben meer kans van slagen als je ze deelt met iemand anders in jouw omgeving. Dit kan iemand in je familie of vriendenkring zijn, of een zakenpartner. Het kan ook heel goed zijn om eens te sparren met iemand die er volledig blanco in staat en met een frisse blik naar jouw bedrijf kan kijken. Ik kan je helpen om groter te denken en op een bredere manier naar jouw bedrijf te kijken. Lijkt je dat prettig? Neem dan gerust contact met mij op voor een afspraak.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.