Gmail sjablonen besparen je tijd

Gmail sjablonen via Labs

Via Labs in Gmail kun je een sjablonen maken. Aangezien het om ‘Labs’ gaat weet ik niet zeker hoe lang dit werkt, maar toe die tijd is het wel een hele fijne tool. De uitleg bij ‘Labs’ is wel erg summier, dus vandaar deze uitgebreide uitleg.

Open in Gmail  je Instellingen via het radertje en klik op het tabblad Labs. Scroll naar beneden tot bij het gadget Standaard antwoorden.  Plaats daar een bolletje naast inschakelen.

gmailsjabloon2

Sla de wijzigingen op, dus klik op  Wijzigingen opslaan.

Open een nieuw bericht door op de knop ‘Opstellen‘ te klikken en maak de mail op zoals je het sjabloon wilt hebben.

Tip: Mocht je een automatische handtekening hebben ingesteld, maak dan het sjabloon zonder handtekening. Anders komen er twee handtekeningen onder elkaar te staan in je bericht.

Als je bericht klaar is om er een sjabloon van te maken,klik dan op het pijltje zoals hieronder.

gmailsjabloon3

Kies vervolgens voor Standaardantwoorden en tenslotte voor Nieuw standaardantwoord
Geef het sjabloon een passende naam en klik op OK.

 

 

 

 

gmailsjabloon4Het bericht dat je net gemaakt hebt, kun je sluiten door op het prullenbak icoontje te klikken rechts onderaan. Hiermee sluit je het sjabloon, maar wordt het niet verwijderd.

Elke keer als je dit sjabloon wilt gebruiken, kies je voor Opstellen. Vervolgens kies je voor de knop Standaardantwoorden. In het menu dat verschijnt kies je onder Invoegen op de naam van het sjabloon dat je wil gebruiken.

gmailsjabloon5

Het sjabloon wordt ingevoegd in het nieuwe bericht. Je kunt nu het bericht nog aanpassen naar wens. Als je klaar bent verstuur je dit bericht. Het oorspronkelijke sjabloon blijft bewaard voor later gebruik. De standaardantwoorden worden opgeslagen onder Alle Berichten als concept.

Maar pas wel op. Als je via concept je bericht opent en verstuurt, ben je het sjabloon kwijt. Verwijder dus ook niet de concepten die in Alle berichten staan, want weg is in dit geval ook echt weg.

gmailsjabloon1

De juiste manier is om via Opstellen de knop Standaardantwoorden te kiezen en vervolgens via Invoegen een sjabloon te kiezen.

Ik hoop dat ik je een bruikbare tip heb gegeven om op een eenvoudige manier Gmail sjablonen te maken die je tijd besparen.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.