21 manieren om nieuwe Facebook-likes te krijgen

Als jij een Facebook-pagina hebt gemaakt voor jouw bedrijf, wil je dat graag aan iedereen laten weten, zodat ze je pagina gaan ‘liken’. Op die manier kun je in contact komen én blijven met jouw doelgroep. In deze blog lees je 21 slimme manieren om meer ‘likes’ te krijgen op Facebook.

Vertel het je vrienden op Facebook

Vertel je familie en vrienden op je persoonlijke Facebookprofiel dat je een bedrijfspagina hebt gemaakt. Iets zoals:

‘Misschien vinden jullie het interessant om te weten dat ik zojuist een zakelijke Facebookpagina heb aangemaakt voor mijn bedrijf. Ik zou het tof vinden als je deze wilt liken!’ Je kunt deze pagina vinden onder @denaamvanjefacebookpagina.

Als je een ‘@’-teken voor de naam van je pagina zet, laat je aan Facebook weten dat je naar jouw bedrijfspagina wilt linken. Zo hoeven je vrienden niet te zoeken.

Voeg een Facebook-like plugin toe aan je website

As je bedrijfspagina online is, kun je de Facebook Like Box Widget plugin downloaden. Deze plugin zorgt voor een mooie Facebook-link in je zijbalk, die gelinkt is aan je Facebookpagina. Zo maak je het je lezers zo gemakkelijk mogelijk om je pagina te liken.

Schrijf een blog over je Facebookpagina

Blog je over het maken van je nieuwe bedrijfspagina, dan weten al je reguliere lezers gelijk van je Facebookpagina. Voeg – uiteraard – een link toe naar jouw pagina, maar vertel je lezers ook wat je van plan bent te gaan delen op je pagina. Op die manier maak je het aantrekkelijker voor je lezers om jouw pagina te liken.

Deel je pagina op Instagram

Voeg een link naar jouw pagina toe aan je bio op Instagram, maak een mooie foto of kies een Social Media follow-afbeelding op Canva.com en nodig je volgers op Instagram uit om je ook op Facebook te volgen.

Zoek een leuke Facebook Groep over bloggen

En sluit je daarbij aan, natuurlijk! De meeste Facebookgroepen delen regelmatig elkaars content. Doe daar je voordeel mee!

Voeg een SumoMe welcome mat toe aan je website

Sumo-wat? SumoMe is een social media platform dat veel plugins voor bloggers heeft. Eén daarvan is de Welcome Mat. Dit is eigenlijk een popup die naar beneden komt ‘rollen’, als het ware. Deze plugin is erg effectief en hij is gratis!

Voeg je Facebookpagina toe aan je e-mail

Als je een link naar je pagina in je handtekening zet, stuur je die iedere keer wanneer je iemand een mailtje stuurt, automatisch mee.

Maak een Facebook advertentie

Eén van de beste manieren om aandacht te vragen voor je pagina of blog is door een advertentie te maken. Je kunt je doelgroep heel specifiek bepalen en er is echt niet veel budget nodig om een verschil te kunnen maken.

Vraag je fans om jouw pagina te delen

Deze tactiek moet je niet te vaak toepassen, maar eens in de zoveel tijd kun je je huidige fans vragen om jouw pagina te delen met vrienden die jouw doelgroep kunnen zijn.

Werk samen met andere bedrijven

Op het moment dat je samen gaat werken met andere bedrijven en dit ook deelt op Social Media, dan komen jouw berichten ook in het netwerk van die andere bedrijven en andersom. Dit moet natuurlijk niet de enige reden zijn voor een samenwerking, maar is wel een heel prettige bijkomstigheid!

Post regelmatig nieuwe content

Facebook houdt van routine. Hoe voorspelbaarder jij bent in je posts, hoe meer Facebook jouw pagina zal laten zien aan jouw volgers, maar ook aan anderen die gelijksoortige pagina’s liken. Probeer iedere keer dezelfde tijden aan te houden voor je posts.

Zet je Facebook-URL op je visitekaartje

Ook als je je visitekaartje geeft aan mensen die niet gelijk van plan zijn om jouw klant te worden, geef je ze een manier om met jou in contact te komen zonder gelijk zakelijk te worden.

Stuur een tweet

Als je een Twitter-account hebt, stuur dan eens in de week een tweet over jouw Facebookpagina, met een link uiteraard.

Gebruik relevante onderwerpen

Gebeurt er in jouw branche iets dat veel stof doet opwaaien? Maak daar dan heel snel gebruik van op Facebook. De kans dat jouw volgers je post gaan delen is dan namelijk veel groter. Inspelen op de actualiteit vindt Facebook ook weer leuk, waardoor je weer meer getoond wordt.

Promoot ook andere pagina’s

Als je alleen je eigen content deelt, vind Facebook dat op z’n zachtst gezegd niet zo leuk. Het is dus een goed idee om andere pagina’s in jouw vakgebied te vragen om jouw content te delen en dit andersom ook voor hen te doen. Dit kun je het beste doen door een post vanaf de andere pagina te delen via jouw pagina. Als je dit doet, wordt niet alleen hun content gedeeld, maar zien mensen ook jouw pagina.

Stuur een nieuwsbrief

Als je een e-maillijst hebt, stuur daar dan een e-mail naartoe om je volgers te vertellen over je pagina. Je kunt zelfs de blog die je bij punt 3 geschreven hebt hiervoor gebruiken.

Maak een video over je Facebook pagina

Facebook vecht al jaren met YouTube om de eerste plaats op video-zoekgebied. Het plaatsen van video’s krijgt daarom sterk voorrang bij alle niet-bewegende content. Maak hier gebruik van door een video te uploaden. Dat moet je dus niet naar YouTube doen, maar rechtstreeks op je Facebookpagina!

Geef commentaar op andere pagina’s

Ingelogd als jouw pagina kun je andere pagina’s bezoeken en daar een leuk bericht achterlaten. Probeer daarbij ook iets van je expertise te laten zien.

Gebruik Hello Bar

Hello Bar is een gratis plugin die een dunne balk boven je website plaatst. Deze balk kun je zo instellen dat hij mensen uitnodigt om jouw pagina te bezoeken en te liken. Het mooie van deze plugin is dat als mensen naar beneden scrollen, deze zichtbaar blijft maar niet storend is.

Maak gebruik van pop-ups

Het beste kun je een plugin gebruiken die door WordPress zelf wordt ondersteund, zoals Popover. Daarmee is de kans het kleinst dat je website er veel trager door wordt.

Nodig je e-mailcontacten uit

Je kunt je e-mailcontacten uploaden naar Facebook en een uitnodiging versturen vanuit Facebook. Dit kan een goede optie zijn als je een groot contactenbestand hebt in bijvoorbeeld je Gmail.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.