15 must-have online marketing apps om het jou makkelijker te maken

 

Word jij daar ook zo moe van? Steeds achter de feiten aanlopen met je online marketing? Of dat er eigenlijk nét te lang tijd zit tussen je laatste Facebook-post en nu? 
Online marketing is en blijft een uitdaging voor je agenda. In het maken van goede content en het publiceren van Social Media berichten gaat gewoon veel tijd zitten. Dat zal ik niet ontkennen. Gelukkig zijn er wel veel manieren om het jezelf nét even iets makkelijker te maken. Vandaag deel ik met jou 15 must-have online marketing apps die het jou makkelijker maken.

Inplannen

 1. Hootsuite

Deze online planningstool staat met stip op nummer 1. Met Hootsuite kun je content op 35 verschillende Social Media platforms tegelijk inplannen. Het is ook nog eens heel makkelijk in het gebruik. Er is een gratis versie, waarmee je kunt starten om te kijken of het iets voor je is. Hiermee kun je maximaal drie platforms bedienen. Doe je een upgrade naar een betaald account, dan kun je ongelimiteerd posts inplannen op alle platforms die je maar wilt. Ook kun je teamleden aanmaken en krijg je inzicht in je analytics.

 1. Planoly

Als je niet veel Social Media platforms gebruikt, maar wel heel druk bezig bent op Instagram, dan is Planoly iets voor jou. Je kunt er Instagram-posts mee plannen en bijhouden. Planoly heeft een online, desktop en mobiele variant, die je aan elkaar kunt koppelen. Zo ben je overal in staat om een mooie Instagram-post te plaatsen. Ook bij deze app kun je teamleden toegang geven tot je account.

 1. Tailwind

Gebruik jij veel Pinterest, dan zou Tailwind een goede optie voor jou zijn. Hiermee kun je pins inplannen en in de gaten houden hoe ze presteren. Er zit een uitgebreide analytics-functie in, die precies bijhoudt welke pins succesvol zijn en welke minder goed gevonden worden.

 1. Boardbooster

Ook deze app richt zich op Pinterest. Je kunt er pins mee inplannen, maar de analytics zijn minder overzichtelijk dan bij Tailwind. Wel heeft Boardbooster een fantastische extra funtie: Looping. Je kunt in Boardbooster aangeven hoeveel van je oudere pins je opnieuw wilt pinnen op hetzelfde board, zodat ze weer zichtbaar worden in de tijdlijn van je volgers. Je stelt in voor hoeveel dagen deze app de pins moet herplaatsen. Aan het einde van de looptijd, worden pins die niet goed werken (want ze krijgen de minste repins) automatisch gedelete van je board, zodat deze relevant en up-to-date blijft zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen!

 1. Buffer

Buffer werkt ook heel eenvoudig voor bijvoorbeeld Twitter. Je stelt per dag in hoeveel tweets je wilt versturen en op welke tijden. Vervolgens kun je tweets in de wachtrij zetten, die dan automatisch verstuurd worden op de gezette tijden. Op die manier blijf je actueel, maar hoef je – bijvoorbeeld overdag – niet zelf achter de knoppen te zitten om toch online zichtbaar te blijven.

Contentcreatie

 1. Flipagram

Als je veel op Facebook of Instagram zit, zal het je opgevallen zijn dat er steeds meer ‘bewegend’ beeld verschijnt. Korte video’s die lijken op stop-motion filmpjes. Deze zijn waarschijnlijk gemaakt met Flipagram. Het is een makkelijke online marketing app die jouw tijdlijn net dat beetje extra geeft. Hierdoor ga je beter opvallen en krijg je dus meer volgers.

 1. BeFunky

Goede afbeeldingen zijn cruciaal als je je online marketing goed op orde wilt hebben. Er zijn tal van stockfotosites waar je terecht kunt voor mooie foto’s voor je blog. Wil je een goede foto naderhand nog bewerken, uitsnijden of nog tekst toevoegen? Dit kan met BeFunky. Ze hebben een online versie en een mobiele app, dus je kunt er overal gebruik van maken.

 1. Pixabay

Wanneer je op zoek bent naar een goede afbeelding om je blog of Social Media post te ondersteunen en extra te laten opvallen, kun je die waarschijnlijk vinden op Pixabay. Deze website biedt gratis stockfoto’s, gemaakt door fotografen van over de hele wereld.

 1. Creative Market

Dit is een website boordevol stockfoto’s, fonts en andere grafische elementen die je nodig kunt hebben voor je blog en online marketing.

 1. Evernote

Deze online marketing app is onmisbaar als je veel ideeën krijgt terwijl je juist niet aan het werk bent. Je kunt op al je mobiele apparaten Evernote installeren en aan elkaar koppelen. Je kunt er je ideeën en concepten in opslaan, daar pdf’s en ‘knipsels’ van websites aan hangen en zo een compleet dossier vormen van al je blogactiviteiten.

Versturen en analyseren

 1. Mailchimp

Als je een mooi stuk content hebt geschreven of gemaakt, dan is het natuurlijk de bedoeling dat je dat niet alleen maar op je website zet. Laat je volgers weten dat je iets nieuws te vertellen hebt door ze een nieuwsbrief te sturen met Mailchimp, Active Campaign of Autorespond.

Heb jij wel eens met iemand staan praten waarvan je dacht dat zij het interessant zouden vinden om jouw blogs te lezen? Dan wil je zo’n persoon eigenlijk het liefst gelijk inschrijven. Toch? Kan! Mailchimp heeft ook een hele bruikbare app waarmee je op je mobiele telefoon je lijsten kunt beheren, nieuwe abonnees toe kunt voegen (bijvoorbeeld tijdens een feestje!), campagnes kunt versturen en je rapporten kunt bekijken.

 1. WordPress

Pardon? Daar maak je toch websites mee? Klopt! Maar WordPress heeft ook een hele handige app waarmee je op je telefoon of tablet pagina’s op je website kunt toevoegen, aanpassen en waarmee je blogs kunt publiceren. Daarvoor hoef je dus niet achter je computer te kruipen.

 1. Google Analytics

Om in de gaten te houden hoe je blog en Social Media presteren, kun je deze koppelen aan Google Analytics. Ook hiervan is een online versie en een mobiele app. Zo kun je met je vriendinnen op een terrasje zitten, maar tussendoor wel even checken hoe het online gaat.

 1. Iconosquare

Blijf jij Instagram ongrijpbaar vinden en weet je nu eigenlijk niet zo goed of jouw posts effect hebben? Iconosquare is bedoeld voor Instagram-gebruikers. Het heeft een krachtige analyticsfunctie, waarmee je voor eens en voor altijd uit kunt vinden wat nu wel en niet werkt.

Inspiratie en motivatie

 1. Fris perspectief

Soms zit je er gewoon even helemaal doorheen en weet je niet meer waar je verder moet om je online marketing weer recht te trekken. Dan helpt het om even een stapje terug te doen en iets te lezen dat niet direct met je werkgebied te maken heeft, maar waar je wel weer wat inspiratie kunt vinden. Een mooie blog om dan te lezen is bijvoorbeeld SoChicken, met een nuchtere kijk op het leven als ondernemer. Ze hebben ook een app, dus lekker op je telefoon lezen!

Ben je meer op zoek naar iemand die je motiveert en weer enthousiast maakt over je leven? Kijk dan eens naar Brendon Burchard’s ‘The Charged Life’. Het is Engelstalig, maar heel waardevol om eens te onderzoeken! Je vindt zijn korte motivatiefilmpjes hier: http://brendonburchard.tumblr.com/

 

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.