Een goede weggever maken, is dat de tijd waard?

Als jij nu een zoekactie op google zou doen naar ‘meer inschrijvingen e-maillijst’, dan zou je honderden blogs en pagina’s vinden die je aanraden om een weggever te ontwikkelen die je in ruil geeft voor een naam en e-mailadres. Ik heb deze tip zelf ook genoemd, bijvoorbeeld in deze blog. Als je nu denkt: ‘Marieke, je gaat toch niet zeggen dat je het mis had, he?’, dan kan ik je gelijk geruststellen. Ik denk nog steeds dat een weggever een heel effectieve manier is om jouw e-maillijst te laten groeien. In deze blog wil ik jou graag vertellen waarom!

Wat maakt een weggever goed?

Ik merk steeds vaker dat mensen de tijd die het maken van een weggever kost niet op vinden wegen tegen het resultaat dat het oplevert. Met dat idee in het achterhoofd kunnen er twee dingen gebeuren: Er komt geen weggever, óf er komt wel een weggever, maar die is in 2 uurtjes in elkaar geflanst en heeft daardoor precies het matige effect dat verwacht werd. Dat vind ik niet verwonderlijk. Wat maakt een weggever nu wél goed?

Doelgroep

Jouw weggever moet je ontwikkelen met de juiste doelgroep in gedachten. Schrijf je een Ebook over hoe je het beste kunt bloggen terwijl je eigenlijk graag klanten wilt waarvoor je foto’s mag maken, dan zit je niet op het juiste spoor. Als mensen die geïnteresseerd zijn in jouw weggever – en dus in bloggen – namelijk de inhoud van je e-mailcampagne zien (die dan als het goed is over fotografie gaat) haken ze net zo snel weer af.

Behoefte

Jouw doelgroep heeft een hulpvraag en/of behoefte aan informatie. Als jij daarover een mooie weggever ontwikkelt, voldoe jij aan die behoefte en krijg je heel gemakkelijk nieuwe inschrijvingen.

Kwaliteit

Zowel de inhoud van jouw weggever als het uiterlijk daarvan moet van goede kwaliteit zijn. Alleen als jouw weggever er aantrekkelijk uitziet, zijn mensen bereid om hun naam en e-mailadres af te staan en jou dus toestemming te geven om hen te e-mailen. Zijn ze vervolgens teleurgesteld in de inhoud van jouw weggever, dan raak je ze net zo snel weer kwijt.

Ja, het kost tijd. Maar dat is het waard!

Oké, nu we duidelijk hebben wat een weggever goed maakt, zal ik eerlijk tegen jou zijn: Het ontwikkelen van een weggever kost inderdaad tijd. Zie dit niet als weggegooide tijd, maar als een waardevolle, éénmalige investering. Als je weggever eenmaal bestaat, heb jij er zogezegd geen omkijken meer naar! Wel krijg je regelmatig nieuwe inschrijvingen voor jouw e-maillijst.

 Heb je hulp nodig?

En het goede nieuws, je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen met een complete online marketing aanpak, waarbij een e-mailstrategie natuurlijk niet mag ontbreken. Heb jij ambitieuze doelen om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met het realiseren ervan.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.