Slimmer met leads omgaan in minder tijd

Meer financiële vrijheid in 2018 [4] In 5 stappen naar een winstgevend online programma

In de vorige blogs in deze serie kon je lezen hoe je écht kunt luisteren naar jouw ideale doelgroep. Hopelijk heb je nu een idee voor een dienst of product waarmee je in 2018 het verschil kunt maken voor je klanten en echt financiële stappen kunt maken. Want dat is het doel van deze blogserie: Dat jij stappen kunt maken naar meer financiële vrijheid.

Heb je de vorige blogs gemist? Je vindt ze hier:

Meer financiële vrijheid in 2018

[1] Goede voornemens, hoe ze kunnen zorgen voor jouw succes!

[2] Een andere visie op jouw doelgroep

[3] Hoe kom je erachter wat jouw doelgroep nodig heeft?

Hoe zet je jouw idee nu om in een succesvol product of dienst? Daarbij zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Die komen in deze blog aan bod.

Keuzes maken

Waarschijnlijk staat jouw agenda vol voor de komende weken. Er is van alles dat jouw aandacht vraagt als ondernemer. We weten allemaal dat er bij een eigen bedrijf veel taken komen kijken die niet direct met je vakgebied te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan administratie, wet -en regelgeving, marketing etc. Allemaal dingen die cruciaal zijn voor het draaien van je bedrijf.

Je voelt deze waarschijnlijk al aankomen: Ik heb een uitdaging voor je! Pak je agenda er eens bij en vraag jezelf bij elk agendapunt van de komende twee weken eens eerlijk af: Is het écht nodig dat ik dit zelf doe? Is het antwoord ‘ja’? Dan highlight je dat agendapunt.

Ben jij iemand die alleen afspraken in haar agenda heeft staan en de rest van de taken in haar hoofd houdt? Schrijf dan eens op wat je in een week zoal doet, wat niet direct met je vakgebied te maken heeft. Ga er daarna met een markeerstift doorheen en highlight alles wat je echt zelf moet doen.

Klaar? Kijk eens naar het resultaat? Alles wat je niet hebt gemarkeerd, is dus tijd die je anders zou kunnen besteden. Bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een online programma waarmee je echt verschil kunt maken. Zo simpel is het.

Even tussendoor: Ik gebruik nu als voorbeeld een online programma. Overal waar dit staat, zou je ook iets anders kunnen lezen dat beter bij jouw werkzaamheden past. Bijvoorbeeld een webinar, live event, cursus of werkochtend.

Investeren in tijd

Nu hoor ik je denken: Ja, maar Marieke, alles uitbesteden kost geld. Klopt! Maar als jij die tijd vervolgens besteed om een prachtig online programma te ontwikkelen, verdien je dat geld op de lange termijn dubbel weer terug. Bovendien heb je, met een draaiend online programma dat geld oplevert, meer vrijheid gekregen om tijd door te brengen met je gezin, of voor je hobby, of om nog meer ideeën uit te werken.

Heb je er echt geen budget voor? Sta twee keer in de week een uur eerder op en besteed die tijd aan het uitwerken van je idee. Als je écht wilt, zijn er mogelijkheden genoeg! Je moet ze alleen even zien. In het volgende punt verklap ik nog een andere manier om meer tijd vrij te maken. 😉

Baas over je eigen agenda

Jij bepaalt wanneer je een afspraak inplant. Tijd maken voor het ontwikkelen van een online programma betekent soms moeilijke keuzes maken. Belt er een potentieel nieuwe klant, schuif je dan je eigen werkzaamheden op? Of zeg je nu ‘nee’ tegen deze klant zodat je in de toekomst tijd hebt om ‘ja’ te zeggen?

Jij bent baas over jouw eigen agenda. Laat anderen niet voor jou bepalen waarmee jij je dag vult. Vind je dat moeilijk? Blok dan wekelijks tijd in je agenda waarin je gaat werken aan jouw online programma. Je hebt dan een afspraak in je agenda staan, zodat je tegen die klant kunt zeggen dat je vol zit. Dat die afspraak met jezelf is, maakt deze niet minder belangrijk!

Focus

Vaak kom ik ondernemers tegen die heel veel ideeën hebben en daar enthousiast mee bezig gaan. Meestal met alle ideeën tegelijk, met als gevolg dat alle ideeën niet volledig benut worden. Mijn advies: Schrijf alle ideeën op en kijk dan, alleen of met iemand die je vertrouwt, objectief naar welk idee de meeste potentie heeft om succes te hebben. Ga dat idee uitwerken en focus je daar volledig op.

Dat wil niet zeggen dat je alle andere ideeën moet vergeten! Wanneer dat idee helemaal geïmplementeerd is, krijg je meer tijd om juist aan die andere ideeën te werken. Alleen nu nog even niet.

De juiste tools en expertise voor jouw online programma

Een goed idee hebben en een succesvol in de markt zetten zijn twee heel verschillende dingen. Het staat of valt met het gebruiken van de juiste tools en het zoeken van de juiste mensen. Heb jij geen kaas gegeten van de technische kant van een online programma? Besteed het uit! Iemand die er verstand van heeft, kan veel sneller en effectiever werken dan jij en het ziet er vaak nog beter uit ook.

Of andersom: ben jij heel goed in het uitwerken van zo’n programma, maar vind je marketing lastig? Dan ligt daar het stukje dat je moet uitbesteden.

De bal ligt bij jou

Hopelijk heb ik je met deze blogserie geïnspireerd om stappen te maken richting meer financiële vrijheid. Heb je vragen, loop je vast op een bepaald onderdeel of vind je het moeilijk om je idee concreet te maken? Neem dan gerust contact met mij op. Samen komen we tot een solide stappenplan, zodat jij echt het verschil kan gaan maken voor jouw klanten.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.