Zit iemand hier op te wachten?

Ik hoor het regelmatig als ik ondernemers spreek over hun online marketing. Ze vragen zich af wie zit hier nu op mij te wachten. Er zijn al zoveel coaches, trainers, recruiters, wat voeg ik dan toe? Het is allemaal toch al gezegd en uitgekauwd? Waarom zou ik dan nog een keer herkauwen? Ze zijn zoekend in wat ze te bieden hebben.
Loop jij ook weleens rond met deze gedachten? Lees snel verder, want dit soort gedachten belemmeren jouw groei en kunnen je zelfs tot stilstand brengen. En dat kun je je niet permitteren als ondernemer. Stilstaan is tenslotte achteruitgang.

Jij bent jij

Er is maar een jij…
Jij hebt geleerd…
Jij hebt ervaring opgedaan…
Jij hebt een eigen referentiekader…
Jij observeert…
Jij bekijkt de zaken op jouw eigen manier…
Jij maakt een combinatie van alles hierboven op jouw eigen manier…
Jij bent dus uniek

Uniek in jouw aanpak

Mensen die jou volgen, doen dat omdat jouw aanpak hen aanspreekt. Een aanpak die uniek is, die niemand anders heeft. Hetgeen jij doet, spreekt hen aan, niet zozeer wat jij zegt. Vertrouw dus op jezelf, want wat jij van jezelf denkt, straal je ook uit.
Wil je toch nog meer gevoel krijgen bij wat je te bieden hebt, dan heb ik een paar tips voor je.

Ga in gesprek met jouw klanten

Vraag jouw klanten om feedback. Vraag hen wat hen aantrekt in de samenwerking met je. Daarmee ga je wellicht buiten je comfortzone, maar je leert er enorm veel van. Je zult versteld staan van wat jouw klanten je teruggeven.

Vraag een referentie

Als je jouw klanten om een referentie vraagt, krijg je vaak ook al een goede indruk van jouw toegevoegde waarde. Bereid een paar vragen voor, die je meestuurt als je om een referentie vraagt. Op die manier wordt het makkelijker voor jouw klant om een mooie referentie te schrijven.

Maak een enquête

Wil je een nieuwe dienst aanbieden, doe dan onderzoek naar de behoefte bij jouw doelgroep. Maak een korte enquête en zet social media in om hier aandacht op te vestigen. Natuurlijk stuur je de enquête ook naar jouw huidige e-maillijst.

Gebruik groepen op LinkedIn en Social Media

Meld je aan bij diverse groepen waar jouw doelgroep aanwezig is. Leg je virtuele oor te luisteren en deel jouw kennis en stel vragen. Ga vooral niet gelijk je diensten aanbieden, want dat is not done.

Benader jouw ideale klant

Heb je wellicht nog weinig klanten in de juiste doelgroep, benader dan een aantal mensen waarvan jij denkt: “dit zijn mijn ideale klanten”. Ga het gesprek aan en achterhaal op die manier hun behoeftes. Veel mensen zijn erg bereid om te helpen, maar jij moet hiervoor het initiatief nemen.
Genoeg mogelijkheden zie je wel om in actie te komen en te onderzoeken of er vraag is naar jouw dienst. Belangrijkste is, dat jij in beweging komt en aan de slag gaat. Alle beren op de weg zijn al vaak genoeg voorbij gekomen in jouw gedachte. Onderzoek en elimineer ze, want jij bent jij en jij biedt jouw dienst op een unieke manier aan.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.