Neem contact op met ons: info@onlinemarketingexpert.nl

PER4MANCE

Daadkrachtige strategie zorgt voor enorme online groei

PER4MANCE, hét energiekste trainings- en adviesbureau van Nederland

PER4MANCE is een trainings- en adviesbureau dat sinds 8 jaar actief is op het gebied van leiderschapstrainingen. De essentie is dat ze bedrijven, leidinggevenden en mensen zelf uitdagen, motiveren en stimuleren om meer resultaat te boeken. Dit doen zij in combinatie met coaching. Ik laat Marcel van Wiggen aan het woord om te vertellen hoe de Online Marketing Expert hen ondersteunt in hun groei.

Hoe was de situatie voordat je de Online Marketing Expert inschakelde?

“Begin 2017 ben ik met de andere twee partners serieus gaan nadenken over hoe we de organisatie naar een hoger plan kunnen brengen. Het bedrijf heeft op dit moment drie eigenaren en in het proces hebben we gekeken naar alles wat te maken heeft met leads, sales, marketing en hoe we ons als merk naar de omgeving presenteren. We hadden goed gewaardeerde producten, maar onze ‘presence’ op social media was niet gestructureerd genoeg om hier voldoende uit te halen. Daarom hebben we Marieke uitgenodigd, we wilden haar visie op de mogelijkheden graag horen.”

Wat wilde je bereiken?

“Achter de schermen waren we al wel bezig met de volgende stap, zoals bijvoorbeeld personeel aannemen. We wisten dat we daarvoor een bepaalde omzet nodig hadden. Ons doel was dus slimmer omgaan met leads, omdat we zelf steeds minder tijd hadden voor de opvolging. Ook onze merknaam wilden we meer naar buiten brengen. Marieke heeft zelf bij ons een training gevolgd en ze gaf aan dat wat we doen en wat we uitstraalden niet met elkaar overeen kwamen. Onder haar begeleiding hebben we onder andere de look & feel van de website verbeterd.”

De tools en acties die we hebben ingezet

We zijn gestart met een brainstormsessie waarbij we gekeken hebben naar de ambities van PER4MANCE en de huidige inzet van hun online marketing. Daarna heb ik een Online Aanpak opgesteld en vervolgens een prioritering gegeven aan alle onderdelen van de Online Aanpak.

In de fase van Online Inrichten zijn we aan de slag gegaan met:

  • het ontwikkelen van diverse Ebooks;
  • het inrichten van een e-mail respondersysteem;
  • het aanpassen van de website;
  • nieuw beeldmateriaal voor op de website en social media;
  • het opzetten van een systeem voor contentcreatie.

 Wat hebben we tot nu toe samen bereikt?

Sinds we onze samenwerking gestart zijn heeft PER4MANCE al een enorme online groei gerealiseerd. Het aantal websitebezoekers is verveertienvoudigd. Social Media heeft qua bereik en het aantal likes een enorme vlucht genomen en de e-maillijst is verdubbeld. Hiervoor creëren en publiceren we structurele content en passen we een resultaatgerichte advertentiestrategie toe. De nieuwe e-mailfunnels zijn inmiddels geoptimaliseerd op basis van de eerste resultaten. PER4MANCE heeft flinke groei ambities. Op basis van de nieuwe ambities passen we de online aanpak aan en zorg ik er weer voor dat dit concreet vertaald en ingericht wordt.

“We merken vooral verschil in onze presence. Op verjaardagen of bij de voetbal horen we vaker dat mensen de naam PER4MANCE al kennen. Onze blogs worden ook goed gelezen en genereren veel traffic, onze e-books worden vaak gedownload, erg positief dus. De funnel begint namelijk bij het downloaden van een e-book of brochure, zo weten we dat een bezoeker geïnteresseerd is. Marieke heeft deze funnel zowel aan de achterzijde vormgegeven als aan de voorkant door middel van doelgerichte communicatie. Bovendien houdt ze ons regelmatig op de hoogte van behaalde successen, zoals het groeiend aantal e-mailadressen, volgers op Facebook en websitebezoekers.” 

Welke toegevoegde waarde heeft de Online Marketing Expert voor jullie?

“Ze ontzorgt en helpt ons bij het uitzetten en uitvoeren van onze strategie. Content verzorgen wij zelf nog steeds en Marieke zorgt dan dat alles achter de schermen goed gebeurt en vraagt nu en dan om mijn mening. Ik stuur haar bijvoorbeeld net een appje dat de content voor de komende twee weken alweer klaarligt. Het fijne is dat Marieke effectief handelt en snel schakelt, maar wel kwalitatief werk levert. Snelheid is voor mij wel erg belangrijk, aangezien ik tussen trainingen door maar beperkt de tijd heb.”  

Wat staat er nog op de planning?

“We willen een nieuw programma in de markt zetten, waarbij een team samen uitdagende taken gaat uitvoeren. We bieden met dit nieuwe concept een intense dag vol adrenaline, maar tegelijkertijd worden teamleden gevolgd en wordt er gekeken wie welke rol op zich neemt. Wie leiderschap toont, wie het team motiveert of remt. Het is een methode die confronterend kan zijn voor mensen, maar het gebeurt in een veilige omgeving. Het is wel echt een droom om dit concept goed te positioneren en aan te gaan bieden. Marieke kan ons hier zeker weer bij ondersteunen.”

Ontbreekt het je aan kennis en tijd om een gedegen online marketing strategie te maken, maar heb je net als PER4MANCE, ambitieuze groeidoelstellingen? Neem dan contact met mij op.

Gratis marketing funnel checklist

Levert jouw marketing funnel nog niet de gewenste resultaten op? Ontdek in 3 minuten wat de grootste conversie remmers zijn in jouw marketing funnel. Nieuwsgierig? Download gratis de Marketing Funnel Checklist.