Naomi Dessaur klantverhaal

De online marketing-uitdaging van ‘Naomi maakt bespreekbaar’

Naomi Dessaur is eigenaar van maar liefst twee ondernemingen. ‘Dessaur Trainingen’ bestaat momenteel 12 jaar en is erop gericht training te bieden aan professionals (waaronder in het onderwijs, kinderopvang en zorg) in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Met ‘Naomi maakt bespreekbaar’ richt ze zich direct tot ouders, om seksualiteit binnen het gezin bespreekbaar te maken. Dit helpt ouders bij een bieden van een seksuele opvoeding en kinderen bij hun seksuele ontwikkeling. Naomi’s missie? ‘Bijdragen aan een veilige wereld voor kinderen.’

Wanneer en hoe kwam je eigenlijk in contact met Marieke?

“Sinds april 2019 werk ik samen met Marieke. Ik kwam met haar in contact doordat iemand uit mijn netwerk me op de Online Marketing Expert wees. Ik was namelijk pas kort daarvoor met ‘Naomi maakt bespreekbaar’ gestart en was nog erg zoekende naar hoe ik dit beter bij ouders onder de aandacht kon brengen. Ik heb dit platform opgezet vanuit mijn hart en missie, maar het moet wel rendabel zijn om de kosten te dekken. Mijn diensten moesten dus beter in de markt worden gezet en daar had ik marketingadvies bij nodig.”

Wat had je zelf al geprobeerd?

“Natuurlijk had ik zelf al wel van alles gedaan om mijn bedrijf en missie onder de aandacht te brengen. Netwerken, social media, mijn website en de media opzoeken bijvoorbeeld. Maar, het is een taai en moeilijk onderwerp. Ook samen met Marieke is het nog steeds heel erg zoeken naar hoe we dit goed kunnen aanpakken. Want zelfs al staan ouders ervoor open, er is vaak nog een drempel bij het vragen om ondersteuning bij het praten met kinderen over seksualiteit. We zijn er dus nog lang niet, het is echt een zoektocht.”

Hoe draagt Marieke bij of hoe vult ze je aan?

“Wat opvalt is dat Marieke alles heel gedegen aanpakt. Waar ik vooral intuïtief te werk ga, meet en analyseert zij alles. Dit levert wel eens discussies op, maar dat is juist goed. Ik denk dat het intuïtieve en analytische elkaar juist aanvullen. Marieke houdt bijvoorbeeld heel erg rekening met de klantreis en zet daar gericht acties op in.”

Waarom koos je voor de Online Marketing Expert? Wat spreekt je aan?

“Ik voelde met Marieke direct een klik, samen met vertrouwen is dat voor mij doorslaggevend. Ze is rechtdoorzee en transparant. Bovendien was het voor mij in het bijzonder fijn dat ze zelf moeder is, waardoor ze zich heel gemakkelijk in mijn verhaal kon inleven. Natuurlijk is het wel een investering die ik moest doen, niet alleen financieel, maar ook in tijd en energie. Dan is niet alleen vertrouwen in de persoon belangrijk, maar ook in de werkwijze. Zo vond ik het erg prettig dat Marieke een jaartraject aanbood.”

Jullie werken nu een tijdje samen, wat heeft dit tot nu toe opgeleverd?

“Het idee dat iemand je een jaar lang ondersteunt, naast je staat en met je meekijkt geeft rust, ondanks dat ik zelf écht aan de bak moest. Ze biedt een goede stok achter de deur en zorgt ervoor dat ik met de juiste dingen bezig ben (want ze analyseert alles). De samenwerking heeft me veel inzicht gegeven en tot nu toe een lichte omzetstijging teweeggebracht. Maar zoals ik al zei; het is een lastig onderwerp dat een hele eigen aanpak nodig heeft. De komende tijd besteden we dus nog meer aandacht aan optimalisatie om verder te kunnen groeien.”

Welke middelen zijn er concreet ingezet?

“Voor ‘Dessaur Trainingen’ zijn er al echt concrete middelen ingezet. Zo hebben we nieuw aanbod ontwikkeld en heeft Marieke samen met mij een nieuwe funnel gemaakt. We hebben een weggever ontwikkeld, een gratis tool die professionals kunnen downloaden vanaf mijn website, zodat zij hun e-mailgegegevens achterlaten. Zo groeit mijn mailinglijst en bereik ik steeds meer professionals. Daarnaast zet Marieke social media voor mijn bedrijven in, waaronder advertenties voor Facebook.”

Wat vind jij prettig en de grootste kracht van de Online Marketing Expert?

“Marieke communiceert heel snel en effectief met mij en mijn team. Je kunt afspraken met haar maken en die komt ze na, ze is betrouwbaar. Eens in de zoveel weken plannen we een afspraak om te evalueren wat goed gaat of beter kan. Maar als ik tussendoor vragen heb kan ik haar ook altijd bereiken. Het is gewoon fijn om op iemand te kunnen vertrouwen die je serieus neemt, in jouw belang meedenkt en verstand van zaken heeft. Ook al hebben we een zakelijke relatie, ik vind haar gewoon een leuk mens en prettig om mee te werken.

Ik denk dat iedere ondernemer baat zou kunnen hebben bij de ondersteuning van Marieke. Zolang je beseft dat je zelf niet achterover kunt leunen, je moet echt aan het werk.”

Waar gaan jullie je in de komende tijd nog op richten?

“Ik ben pas relatief kort actief met ‘Naomi maakt bespreekbaar’, dus we gaan vooral verder met optimaliseren. Bijvoorbeeld het uitbouwen van de social media-inzet.”

Wil je lezen hoe andere klanten de samenwerking met mij als Online Marketing Expert ervaren? Bekijk nog meer klantverhalen.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.