Floortje Lopes Klantverhaal Online Marketing Expert

Floortje Lopes, Brand & Business expander voor visionairs die een autoriteit willen worden in hun branche

Floortje Lopes is merkstrateeg, bestsellerauteur, business mentor en filantroop. De afgelopen jaren is ze zeer succesvol geworden met haar twee bedrijven ‘Tree Full of Scones’ en ‘Floortjeslopes.com’, ook in Amerika en de rest van Europa. Sinds begin 2023 wilde ze haar momentum in Nederland weer pakken. Ze wil haar mentorship, cursussen en events verkopen aan Nederlandse ondernemers en ook met name op social media groeien onder deze groep. Vanaf 2022 helpen Marieke en haar team Floortje hiermee.

Floortje, wat was voor jou het moment om contact op te nemen met Marieke?

Voordat ik Marieke tegenkwam had ik al best wat ervaring met werken met mensen die de advertenties en automatiseringen voor mij regelden. Dat liep altijd wel maar ik merkte dat ik niet de resultaten behaalde die ik wilde. Daarnaast was ik nog veel te veel in de lead. Er werd aan mij gevraagd om de advertenties en automatiseringen te bedenken, om naar de achterkant te kijken, terwijl dat niet mijn expertise is. Ik wilde graag dat het allemaal geregeld zou worden, zonder continu mijn input nodig te hebben.

Dus op den duur heb ik die samenwerkingen losgelaten en ben ik me gaan focussen op het organisch groeien. Dat lukte wel, maar na een periode merkte ik dat ik steeds vaker aanliep tegen het ‘zelf moeten doen’. Ik heb een visie en ik wil dat alles in lijn is met deze visie. Van de strategie en teksten, tot de bijbehorende technologie die daar bij komt kijken. Vooral in dat laatste stuk merkte ik dat ik een partij nodig had die dat voor me zou uitzoeken en me hierin kon ondersteunen.

Ook moest er voor mijn nieuwe aanbod een funnel komen. Dat moest ik van A tot Z bedenken. Dat wilde ik helemaal niet meer alleen doen.

Hoe ben je uiteindelijk bij Marieke terecht gekomen?

Ik zocht dus een expert die mij kon helpen. Via een klant van mij, waarvan ik wist dat zij werkte met een expert, kwam ik in contact met Marieke. Ik hoorde aan haar dat ze haar vak verstaat, dat ze de expert is. Het level van voorbeelden die ze gaf, de suggesties die ze meteen deed om me te laten zien wat er allemaal mogelijk was, waren zeer waardevol voor me.

“Het level van voorbeelden die ze gaf, de suggesties die ze meteen deed om me te laten zien wat er allemaal mogelijk was, waren zeer waardevol voor me.”

Ik kreeg meteen het gevoel dat Marieke en haar team pro-actief in de wedstrijd staan en dat is precies wat ik nodig had. Ik heb het idee dat ik mijn ideeën over de schutting kan gooien naar Marieke (figuurlijk dan, want ze geeft ook zeker aan wat ze van mij verwacht) en dat zij met het team de juiste dingen doet om het te laten werken. Dat vind ik heel prettig. Ik twijfelde eigenlijk ook niet, ik wilde met Marieke werken. Als het goed voelt dan wil ik er ook voor gaan.

Je wilde dus een nieuwe funnel creëren voor je nieuwe aanbod, waar liep je nog meer tegenaan voor de start van de samenwerking? Wat waren de doelen die je wilde behalen?

Naast dat ik mijn publiek wil laten groeien, mijn e-maillijst en mijn volgers op social media, wilde ik voornamelijk echt automatiseren. Mijn assistent stuurde bijvoorbeeld sommige facturen nog handmatig en veel voorbereidende mails voor de events en meerdaagse trainingen die ik geef. Dat soort processen waren in mijn bedrijf nog niet volledig naar behoren geautomatiseerd en daar wilde ik vooral focus op. De automatiseringen meer stroomlijnen en naar een hoger level brengen. Zodat ik en mijn assistent de handen vrij hadden om tijd te besteden aan de andere dingen.

Ik wilde alles geautomatiseerd hebben, mijn lijst opgeschoond, alle processen op orde zodat er geen onnodige tijd, moeite en energie verspild wordt aan dat wat makkelijker kan.

“Ik ervaar meer rust en meer tijd in mijn bedrijf sinds ik met Online Marketing Expert werk, dat is het echte resultaat.”

Nu je een tijd met Marieke en haar team samenwerkt, welke doelen zijn er uitgekomen? Wat hebben jullie samen bereikt?

In de tijd dat we nu samenwerken, nu ongeveer 9 maanden, merk ik dat we veel samen hebben opgebouwd. We hebben echt tijd gestoken in mijn processen optimaliseren en nu een aantal maanden later pluk ik daar echt de vruchten van.

Bijvoorbeeld, ik ben bezig met het lanceren van nieuwe programma’s, de ideeën daarover deel ik dan met Marieke. Ze houdt me daarin heel scherp. Ze vraagt wat het is dat ik lanceer, wat de prijs is, hoe het past in het hele aanbod, wanneer ik live wil en dan gaat ze met haar team aan de slag. Alles wordt opgepakt, van funnels tot bedankpagina’s. Moet er nog een pagina gemaakt worden en een betaalsysteem gekoppeld zijn? Geen zorgen, dat wordt opgepakt zonder te vragen. Alles wordt compleet geautomatiseerd waardoor alles sneller loopt. Ik kan echt focussen op de creatie, dat waar ik blij van word.

Ik ervaar meer rust en meer tijd in mijn bedrijf sinds ik met Online Marketing Expert werk, dat is het echte resultaat.

Nu jullie al een tijd samenwerken, wat spreekt je het meeste aan in de aanpak van Marieke en haar team?

Wat ik echt fijn vind is het persoonlijke stuk. Ik heb helemaal niet het idee dat ik een nummertje ben. Wat ik ook vraag, ik weet dat het gewoon geregeld wordt. Ik hoef nergens achteraan te zitten, het is allemaal heel down to earth. Ik ervaar de samenwerking als heel betrouwbaar, menselijk, wat moet gebeuren dat gebeurt. Marieke denkt fijn mee, Nelleke trouwens ook. Er worden suggesties gedaan over hoe het beter of slimmer kan, ik krijg tijdig updates en ze zijn op de hoogte van de actualiteiten.

Ik ervaar de hele samenwerking als erg prettig.

“Dat wat nodig is, wordt gedaan door Marieke en haar team. Het werkt voor mij heel goed. Ik kan veel sneller creëren, bewegen en ontwikkelen”

Als je zo kijkt naar de resultaten en de samenwerking, wat koop je dan écht bij Marieke?

Wat je echt koopt is rust, efficiëntie en effectiviteit. Marieke en haar team kun je zoveel toe vertrouwen en ze doen het echt (en goed ook). Daardoor ontstaat er voor mij als ondernemer ruimte en rust om bezig te zijn met de dingen waar je bezig mee moet zijn. Alles loopt meer gestroomlijnd.

Daarnaast is Marieke ook echt een waardevolle sparringpartner van hoog niveau. Ik zie haar niet zo zeer als business coach, het is meer iemand die altijd ingetuned is op wat we als bedrijf aan het doen zijn. Ze kijkt altijd mee, denkt mee, ze gaat mee om die extra mijl te zetten.

Ik zit als ondernemer natuurlijk midden in mijn bedrijf, waardoor ik op een gegeven moment ook niet alles meer zie en doorheb. Marieke is echt iemand die meekijkt en inzichten biedt.

Dat wat nodig is, wordt gedaan door Marieke en haar team. Het werkt voor mij heel goed. Ik kan veel sneller creëren, bewegen en ontwikkelen.

Wie hebben er volgens jou ook baat bij een soortgelijke samenwerking?

Naast dat veel van mijn klanten hier bij gebaat zouden zijn en ik deze ook doorstuur, geloof ik erin dat het echt mensen zijn die in een uplevel zitten. Die veel dingen meer gestroomlijnd willen hebben in hun bedrijf, meer geautomatiseerd. De ondernemers die toe zijn aan efficiënter werken zodat ze minder op hun eigen bord hebben liggen.

De ondernemers die klaar zijn om op te schalen. Daarvoor moet je wel echt al klanten hebben en iets te optimaliseren hebben. Je methode moet wat mij betreft al werken, en zich bewezen hebben. Daarna kun je testen en finetunen.

De ondernemers die daar al zijn, zijn van een bepaald level. Die leveren al kwaliteit. Dat zijn de ondernemers die optimaal met Marieke kunnen werken, vanuit daar kun je processen versimpelen, automatiseren en vervolgens opschalen.

Mooie woorden van je Floortje, jullie gaan door met de samenwerking, waar ligt de komende periode de focus op?

Komende tijd komt er een nieuw membership voor mijn klanten, ik wil dit uitbreiden en laten groeien. Dat wordt mijn evergreen aanbod, dus daar komt een strategie voor.

Ook wil ik de focus op audience building, meer volgers aantrekken en toewerken met Marieke naar een formule die voor mij werkt.

Tenslotte, creëer en lanceer ik iedere maand een nieuw programma. Telkens heb ik korte launches die we voorbereiden, Marieke en haar team pakken dat voor me op. Ook worden er advertenties ingesteld om zo veel mogelijk leads en verkopen te realiseren. Uiteindelijk wil ik al deze programma’s ook los gaan aanbieden.

Genoeg om te lanceren, optimaliseren en automatiseren dus :-).

Heb jij ook behoefte aan een samenwerking waarin je samen met Marieke en haar team bouwt aan meer rust in je online marketing, zodat er meer ruimte ontstaat om te focussen op waar jij goed in bent? Laten we kennismaken!

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.