Funnel Scan

Marketingstrategie

Stel doelen en bepaal je online strategie voor betere resultaten

Herken je dit? Je geeft een hoop geld uit aan allerlei marketingtools voor je bedrijf, maar het resultaat blijft uit. Hoe komt dat? Waar gaat het mis? Als we hierop doorvragen, dan blijkt vaak dat ondernemers marketingtools inzetten zonder strategie of stip aan de horizon. Als je het ons vraagt is dit een van de meest voorkomende oorzaken dat het ze weinig oplevert.

“Hopen op resultaat is geen marketingstrategie”

Een marketingstrategie vraagt om een kritische blik

‘Een collega-ondernemer doet dit en is wel succesvol’. Leuk voor hem, maar dat wil niet zeggen dat het voor jou de juiste aanpak is. Een marketingstrategie is maatwerk. Leg vast waar je staat, wat je wilt bereiken, breng je marketingcijfers in kaart en doe onderzoek. Dat is de basis en daar helpen wij je graag bij. Vervolgens stippelen we de klantreis (customer journey model) uit en maken of optimaliseren je sales funnel, zodat deze meer leads gaat opleveren waarmee je een relatie kunt opbouwen. Zo pakken we het aan:

Bepalen van je marketingstrategie.

Maken en optimaliseren van je online marketing funnel.

Het opschalen van jouw business.

Funnel scan

ANALYSEREN

Je beginpunt én je bestemming in kaart brengen

Als je onderweg verdwaald bent moet je eerst uitzoeken waar je nu bent, nietwaar? Nou, zo werkt het ook met online marketing. Als je wilt weten of je bedrijf groeit en je inspanningen resultaat opleveren, moet je weten wat je beginpunt is én beslissen waar je naartoe wilt met je bedrijf. Zo simpel is het. Wij werpen een kritische blik op jouw business en brengen je groeikansen in kaart.

Sales Funnel

STRATEGIE BEDENKEN

Een heldere marketingstrategie

Na de analyse gaan we nog wat dieper op je business in. En geloof ons, we zeggen waar het op staat. We scherpen je doelgroep, doelen, onderscheidend vermogen en (diensten)aanbod verder aan. Op basis daarvan bepalen we de vorm van je marketing systeem en de concrete stappen die daarvoor nodig zijn. Kortom, dit is de fase waarin jouw marketingstrategie steeds helderder wordt.

Online Adverteren Online Marketing Expert

STRATEGIE CONCRETISEREN

Zo gaat je funnel voor je werken

Oké, er ligt een ruwe schets; tijd om nu écht te beginnen! We bedenken welke elementen er nodig zijn om je funnel te laten werken voor je. Denk aan een webinar of e-book om leads aan te trekken, een e-mailreeks om die leads te benaderen en geoptimaliseerde sales-, bedank- en opt-in-pagina’s om je conversie te verhogen. We maken het concreet voor je. Zo, jij bent klaar voor actie!

Dorien Tendijck

“Ik ben aardig thuis in vrijwel alles op marketinggebied, maar een marketing funnel vond ik toch wel een uitdaging. Ik kende de theorie en het nut ervan, maar zocht iemand die me kon helpen om op een praktische manier mijn funnel in te richten. Het lastigst vond ik om mijn doelgroep echt in beweging te krijgen. Ik had na onze afspraak meteen een goed gevoel. Marieke’s vastberadenheid, duidelijkheid, eerlijkheid en no-nonsense houding vielen in de smaak en ook onze samenwerking verloopt erg prettig. Ze heeft natuurlijk veel kennis van online marketing, maar staat bovendien ook echt als een partner naast me. Als ik een succes heb behaald dan laat ik haar dat als eerste weten. Dan doen we even ‘een dansje op afstand’, ze is dan net zo enthousiast als ikzelf!” Lees het hele klantverhaal>>

Dorien Tendijck | Marketing Pepper

Hoe kan het team van Online Marketing Expert jou helpen?

Online Marketing Analyse

Online Marketing Analyse

Werk je al met een online marketing funnel en online advertenties? Dan komen de termen Click Through-, Opt-in-, show-up- en Sales Rate je vast bekend voor. Maar als we je vragen wat die cijfers precies zeggen of hoe je ze moet interpreteren, haal je waarschijnlijk je schouders op. Welke cijfers het belangrijkst zijn, of je goed bezig bent, of het beter kan en op welke punten je je funnel nog kunt optimaliseren… Eigenlijk heb je geen flauw idee!

Om je inzicht te geven in hoe je ervoor staat voeren wij een online marketing analyse voor je uit, waarna je een compact document met concrete adviezen en tips ontvangt. Je ziet in één oogopslag waar de belemmeringen en kansen voor je funnel liggen. Ook inbegrepen is een online sessie van 60 minuten met Marieke, waarin de analyse en jouw optimalisatiekansen worden besproken. Laat je jouw online marketing of advertenties al door een andere partij verzorgen, maar heb je het gevoel dat er meer in zit? Vraag de Online Marketing Analyse dan aan als second opinion. Jouw investering in een online marketing analyse is €397 excl. btw.

Sparren met Marieke

Online marketing funnel traject

Je hebt als ondernemer, coach of trainer voor je gevoel alles al geprobeerd om met online marketing meer resultaat te behalen voor je business. Je volgt diverse marketing goeroes, hebt inmiddels vierkante ogen van alle webinars die je hebt bekeken, en je hebt al heel wat cursussen en trainingen gevolgd. Steeds opnieuw probeerde je dé aanpak die mooie resultaten beloofde: marketing funnels, e-mailmarketing, social media, adverteren, content maken. Je werd geïnspireerd, hebt geïnvesteerd en uitbesteed, en toch werkte het niet voor je. Hoe kan dat?

Bij Online Marketing Expert zijn we overtuigd van de kracht van een totaalaanpak. We bekijken jouw online business kritisch en vanuit de helikopterview. Elk element in je funnel moet kloppen. Het bouwen van die funnel doen we samen, zonder theoretisch geneuzel. We gaan direct aan het werk; creëren, testen en optimaliseren. Hierbij hebben wij én jij allemaal onze eigen taken. Dus als je dacht dat je nu lekker achterover kunt leunen; sorry! Juist jouw input zorgt voor eigenheid in je online marketing, en dat is cruciaal. We begeleiden je natuurlijk wel stap voor stap in dit proces.