Hoe kunnen we je helpen?

9 tekenen dat je bedrijf klaar is om te groeien

Krijg je het steeds drukker met jouw bedrijf, dat je zelfs in je vakantie hebt gewerkt en heb je ondanks dat het idee dat je nog steeds kansen en omzet misloopt? Dit zijn slechts 2 van de 9 tekenen dat je bedrijf klaar is om te groeien. Als je denkt dat jij klaar bent voor de volgende stap kunnen we vrijblijvend kennismaken.

1. Je moet ‘nee’ verkopen

Het klinkt als een super de luxe positie, zoveel werk hebben dat je nee moet zeggen tegen nieuwe opdrachten. Dat is het natuurlijk ook, maar dat maakt het niet minder frustrerend. Je ziet de kansen die er liggen maar je hebt gewoonweg de capaciteit niet om het werk aan te pakken. Dit is één van de 9 tekenen dat je bedrijf klaar is om te groeien.

2. Druk druk druk…

Je bent echt niet de enige die het verleidelijk vindt om je te laten meeslepen door de dagelijkse drukte. Maar ben je wel met de juiste zaken bezig? Management spreker Jos Burgers benadrukt dat ‘het druk hebben’ iets anders is dan rendement behalen. Staat jouw rendement goed in verhouding met de drukte die je ervaart? Dan ben je wellicht klaar om te groeien.

3. Je core business

In de beginfase ontdekte je hoeveel er komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Dat je in het begin alles zelf op je neemt is logisch, uitbesteden is kostbaar en je wilt zelf de regie houden. Maar nu je bedrijf groeit is het slim om terug te keren naar je core business. Wat was de reden dat je dit bent gaan doen? En wat brengt aan het eind van de dag brood op de plank? Dus vraag jezelf eens af: “Heb ik het lef om te kiezen en randzaken uit te besteden?”

4. Je hebt behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid

“Met een eigen bedrijf ben ik vrij en onafhankelijk”. Misschien ben jij je bedrijf ook vanuit deze filosofie gestart en is dit waar je nog steeds behoefte aan hebt. Maar wanneer je je aan het begin van een groeifase begeeft is er soms weinig vrijheid meer te bespeuren. Je zou willen dat je bedrijf succesvol blijft presteren, ongeacht of jij aanwezig bent of niet. Ook dit is een teken dat je toe bent aan de volgende stap.

5. Te comfortabel

De spanning en het afwachten, gevolgd door euforie. Herinner je je hoe het voelde om een mooie opdracht te scoren toen je bedrijf nog in de kinderschoenen stond? De ultieme beloning voor je harde werk. Je bedrijf is samen met jou volwassener geworden en de spanning heeft plaatsgemaakt voor zekerheid en comfort. Maar laat comfort nu net een valkuil zijn, stoppen met vernieuwen en binnen dezelfde kaders blijven denken belemmert groei. Wanneer je uit je comfortzone komt geef je je bedrijf weer de ruimte om te groeien.

6. Je ziet kansen in de markt

Ondernemers hebben vaak een zesde zintuig voor het ontdekken van kansen. Zie jij een kans in de markt maar heeft je bedrijf onvoldoende capaciteit of niet de juiste competenties? Laat die kans zeker niet liggen maar bedenk wat je nodig hebt om hem wel te kunnen benutten. Dit is het begin van een concreet groeiplan.

7. Je persoonlijke ontwikkeling

Je bent als ondernemer continu in de weer om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. In persoonlijke zin maar ook binnen je bedrijf. De expertise die je in de beginfase had heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit kan betekenen dat jouw kennis en ervaring nu in te zetten zijn voor een andere doelgroep waarmee de groei van je bedrijf in een stroomversnelling komt.

 8. Je wilt meer omzet

Je hebt de financiële doelen die je gesteld had bereikt maar je merkt dat je je plafond zo ongeveer bereikt hebt. De rek is eruit en als je meer opdrachten en omzet wilt genereren zal je een nieuwe stap moeten zetten. Een verandering in de structuur van je bedrijf is noodzakelijk om op te kunnen schalen en meer omzet te behalen.

9. Je wilt professionaliseren

Bedrijven die naamsbekendheid en bestaansrecht hebben opgebouwd zijn een begrip binnen hun doelgroep. Door je bedrijf te professionaliseren groeit ook je bestaansrecht. Wil jij alles graag grootser en professioneler gaan aanpakken? Dat is een teken dat je klaar bent om te groeien.

Online marketing expertise is van belang om te kunnen groeien

Herken je jezelf in een van deze ‘9 tekenen dat jouw bedrijf klaar is om te groeien’? Mooi, dan ben jij klaar voor de volgende stap!  Je wilt jouw nieuwe strategie natuurlijk graag delen met de buitenwereld en daarom is online zichtbaarheid erg belangrijk. Ik help je door het bieden van advies, ondersteuning en coaching en bedenk samen met jou een marketingstrategie die past bij jouw groeifase. Laten we vrijblijvend kennismaken!

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.