Neem contact op met Marieke: marieke@onlinemarketingexpert.nl

Je marketingbasis, dé sleutel tot succes | Online Marketing Expert

Een goede marketingbasis, dé sleutel tot succes

Hoe een goede online strategie jouw doelen helpt behalen

Net als bij het bouwen van een huis is de fundering van je marketingstrategie het allerbelangrijkst. Als de basis staat, dan kun je erop verder bouwen. Maar is de fundering zwak, dan moet je in het ergste geval steeds opnieuw beginnen. Zo werkt het ook met je online marketingstrategie. Heb je niet helder voor ogen waarom en voor wie je het doet, dan zullen je online activiteiten nooit het gewenste effect geven. Een stevige marketingbasis helpt je om focus te houden en jouw visie te vertalen naar je potentiële klanten.

Wat houdt jouw succes tegen?

Wat zijn de uitdagingen die je nog niet overwonnen hebt en die de groei van je bedrijf belemmeren? Misschien heb je wel ideeën maar word je dagelijks zo opgeslokt door andere werkzaamheden dat je geen tijd hebt om actief aan de strategie van je bedrijf te werken. Het kan ook zijn dat jij of je personeel specifieke kennis missen op online marketing gebied, je doelgroep is online te vinden maar waar? En hoe ga je ze bereiken? Sommige ondernemers vinden het bovendien moeilijk om de controle over hun marketingactiviteiten (deels) los te laten. Al deze uitdagingen zijn heel begrijpelijk, maar ze blokkeren wel de weg naar nog meer succes.

Lees hier welke succesvolle ondernemers eerder ook voor dergelijke uitdagingen stonden.

Vind een partner die je vertrouwt en je helpt bouwen

Wanneer tijd, kennis, ervaring, focus of vertrouwen je groei tegenhouden, ga dan zorgvuldig te werk bij het vinden van een partner die je helpt bouwen aan een professionele marketingstrategie voor je bedrijf. Die naar je luistert, de tijd neemt om je te leren kennen en die met een gegronde strategie jouw doelen helpt behalen. De Online Marketing Expert is zo’n partner. Ik help je focus creëren en behouden en coördineer al jouw online marketing- en communicatieactiviteiten. Dit doe ik op basis van drie stappen in mijn marketing funnel traject, namelijk:

 1. Bepalen van je marketingstrategie.
 2. Maken en optimaliseren van je sales funnel.
 3. Inzetten van online advertenties.

Een heldere marketingstrategie

In deze fase ligt mijn focus vooral op luisteren, observeren en de juiste vragen stellen. Ik wil weten wie je bent, waarom je doet wat je doet en wat je wilt bereiken. Op die manier kunnen we een marketingstrategie bepalen die echt bij jou past. We bespreken onder andere:

 • wie jouw doelgroep is;
 • wat je doelen en je visie zijn;
 • wat je wilt uitstralen;
 • de tone-of-voice waarmee je gaat communiceren;
 • waar je doelgroep zich bevindt;
 • hoe de huidige online zichtbaarheid matcht met het bovenstaande;
 • hoe jouw marketing funnel nu presteert;
 • en welke middelen we inzetten om potentiële klanten te bereiken.

Effectieve sales funnel

In deze fase van het traject richten we ons op het optimaliseren van de sales funnel. Hiermee leggen we de basis om meer resultaten te boeken door de klantreis in kaart te brengen en te bepalen wat het beginpunt is van jouw ideale klant en wat er voor nodig is voordat de potentiële klant de juiste overtuigingen heeft om gebruik te maken van jouw aanbod. Welke stappen komen aan bod?

 • de opt-in pagina
 • de bedankpagina met eventueel een laaggeprijsd product
 • de betaalpagina’s
 • de weggever
 • de e-mailserie
 • de sales pagina

Doelgerichte online advertenties

In deze fase richten we op conversiegerichte online advertentiecampagnes om op deze manier jouw marketing funnel te vullen met mensen die kenmerken bevatten van jouw ideale klanten. Samen met mijn team van specialisten adverteren wij op dagelijkse basis voor onze klanten en optimaliseren de online advertenties om mooie resultaten te realiseren. Daarbij kijken we naar de juiste doelgroepen, maar testen we ook met diverse teksten en verschillende beelden. Goedlopende advertenties schalen we op en advertenties die minder presteren testen we verder door om te onderzoeken of er meer resultaat te behalen is. Natuurlijk houden we je regelmatig op de hoogte van de resultaten.

 

Monitoren en bijsturen

Met een ingerichte sales funnel gericht op conversie en doelgerichte online advertenties ben je helemaal klaar om vol gas te gaan geven. Geef het ook de tijd. Je kunt niet op basis van 10 mensen die in jouw marketing funnel komen zinvolle conclusies trekken. Het moment is wel aangebroken om data te verzamelen over de marketing funnel. We monitoren wekelijks de belangrijkste marketing cijfers en op maandbasis worden de funnel cijfers geanalyseerd. In overleg passen we de funnel aan en starten we weer met het verzamelen van data. Een marketing funnel is dus nooit klaar. Je blijft hem optimaliseren.

Wil jij ook betere resultaten met jouw marketing funnel behalen? Dan kunnen wij je op de volgende manieren helpen.

 • Zelf je marketing funnel optimaliseren. Koop dan mijn online boekpakket met 89 optimalisatietips en ga direct aan de slag met de handige werktemplates.
 • Leren hoe je jouw marketing funnel optimaliseert. Met de Funnel scan geef ik je eerst inzicht en tijdens de trainingen Sales Funnel en Online Adverteren leer ik je alles over de marketing funnel, zodat je daarna weet hoe je jouw funnel kunt optimaliseren.
 • Samen jouw marketing funnel optimaliseren tijdens mijn Viptraject waarin we intensief samenwerken om betere resultaten te boeken.

Liever eerst kijken wat voor vlees je in de kuip hebt? Dat kan natuurlijk ook. Download dan de sneak preview van mijn online boek. Dan ontdek je hoe praktisch, concreet en to the point ik ben.

 

Optimaliseer jouw marketing funnel voor betere resultaten

Levert jouw marketing funnel nog niet de gewenste resultaten op? Ontdek in mijn online boek 'Optimaliseer jouw marketing funnel voor betere resultaten' wat je er zelf aan kunt doen. Nieuwsgierig? Download gratis de sneak preview.