Kies jij voor een quick fix of voor een gedegen online aanpak?

Je wilt online marketing inzetten om je bedrijf te laten groeien, maar hoe? In de praktijk ga je vooral reactief, adhoc om met online marketing en ben je niet bezig met het behalen van je langetermijndoelen. Online een reputatie en vertrouwen opbouwen kost tijd, maar als je het goed aanpakt en de Know, Like, Trust Factor weet te bemachtigen gaat dit je zeker lukken.

Als ondernemer kun je maar moeilijk stilzitten en het is logisch dat je snel resultaat wilt boeken. Maar ren je jezelf soms niet voorbij? Adhoc acties en kansen grijpen wanneer ze er liggen kan soms een succesvolle tactiek zijn, maar om groei op de lange termijn te realiseren is een gedegen marketingaanpak noodzakelijk. Dus neem nu en dan even een stap terug en kijk dan vooruit. Wat wil je binnen één, twee of drie jaar bereiken en hoe pak je dat aan?

Geduld hebben en werken aan je online reputatie

Een goede klantrelatie opbouwen heeft tijd nodig, het is belangrijk om hier actief aan te werken en daarnaast geduld te hebben. Voor je online reputatie geldt hetzelfde, offline heb je waarschijnlijk al een bepaalde status opgebouwd maar deze werkt niet automatisch door in je online status. Het bereiken van een online expert status is echt een vak apart. Zeker wanneer je een dienst aanbiedt die een flinke investering van je klanten vraagt willen ze je eerst wat beter leren kennen. Ze willen bijvoorbeeld eerst weten of jouw visie en aanpak wel bij hen past en of jouw dienst of training aansluit op hun verwachtingen. Je gaat daarom eerst werken aan je Know, Like en Trust Factor.

Wat is de Trust Factor?

Ook online wil je bereiken dat potentiële klanten vertrouwen in jouw bedrijf hebben, dat je waar kunt maken wat je belooft. Vertrouwen is er natuurlijk niet zomaar ineens, de Trust Factor moet daarom opgebouwd worden. Mensen schrijven zich echt niet zomaar in voor een training van duizenden euro’s omdat ze deze een keer op social media voorbij hebben zien komen. Om vertrouwen te wekken is het essentieel dat je bedrijf een positief beeld bij klanten oproept.

Heeft jouw bedrijf de Like Factor?

Het motto “slechte publiciteit is ook publiciteit” pakt helaas voor weinig bedrijven goed uit. Het is belangrijk dat je doelgroep zich met je bedrijf kan identificeren en hier een goed gevoel bij krijgt. De Like Factor bereik je door transparant, open en positief te zijn en door waardevolle, betekenisvolle informatie te delen met je potentiële klanten.

De Know Factor, het begint allemaal bij zichtbaarheid

Om de Like en Trust Factor te bereiken moet je bovenal zichtbaar zijn, want mensen moeten natuurlijk wel van je bestaan afweten. Zorg dus dat je online ‘in the picture’ komt bij je doelgroep. Maak duidelijk waar je voor staat, wat je doet en waarom. Zorg voor een herkenbare stijl, houd duidelijke focus en zorg dat je communicatie uitingen relevant zijn voor je doelgroep.

Hoe start je dan met zo’n strategische aanpak?

Oké, leuk, denk je misschien, maar hoe pak ik dat dan aan en kost dat niet enorm veel tijd? Het antwoord is enerzijds ja, want alles wat je van begin af aan goed op wilt zetten kost tijd. Anderzijds, het is een cliché, maar een goed begin is echt het halve werk. Als je je online kanalen en tools eenmaal ingericht hebt is je basis gelegd. Vervolgens is het natuurlijk wel van belang dat je online blijft communiceren met je doelgroep.

Je kunt het ook uitbesteden

Heb je nog niet concreet voor ogen hoe je nu moet gaan werken aan die langetermijndoelen en is er binnen je bedrijf ook gewoonweg geen tijd voor? Goed nieuws! Je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Met mijn kennis van online marketing, marketing funnels en online advertenties help ik je graag bij het opbouwen van je online reputatie. Dit doe ik in drie fasen:

Wil je weten hoe ik jou kan helpen minder met adhoc te werken op het gebied van online marketing? Ik adviseer en begeleid je naar een gedegen online marketingstrategie. Laten we kennismaken!