Online Marketing Funnel Analyse

Doelgericht adverteren op LinkedIn – voor meer kwalitatieve leads

Waarom op LinkedIn adverteren en wat levert het op?

Adverteren op LinkedIn, da’s toch heel duur? Als ik voor iedere keer dat ik deze vraag kreeg een euro ontving, nou dan kon ik inmiddels lekker op vakantie! 😉 Mijn antwoord hierop is misschien een open deur, maar “dat ligt er aan”. De discussie die je altijd moet voeren over het inzetten van advertenties is of het wel of niet voldoende oplevert. Voor LinkedIn is dat dus niet anders. Maar, LinkedIn in het bijzonder biedt wel echt mooie kansen, áls je het doelgericht en strategisch aanpakt natuurlijk. Daarover meer in deze blog.

LinkedIn is het grootste professionele platform

Als jouw doelgroep zich op de zakelijke markt begeeft (B2B), dan was het voorheen best een uitdaging om de juiste mensen te bereiken. Met LinkedIn als zakelijk platform met bijna 700 miljoen(!) leden, is je doelgroep veel inzichtelijker en dus bereikbaarder geworden. Je put uit een enorm bestand aan potentiële leads. De gebruikers van LinkedIn scrollen door hun feed met een zakelijke bril op, ze zijn daardoor ook sneller te triggeren met zakelijke content dan op een platform als Facebook.

Je kunt makkelijker ‘targeten’

Hoewel LinkedIn een zakelijk platform is, maak je wel connecties met ‘echte mensen’. Je ziet vrijwel direct aan een functieprofiel met wie je te maken hebt en of diegene tot jouw doelgroep behoort. Dat is niet alleen handig bij het maken van een connectie, je kunt hierdoor ook heel gemakkelijk targeten op bijvoorbeeld:

  • Functietitel
  • Branche
  • Opleiding
  • Bedrijfsnaam
  • Bedrijfsomvang

Kwalitatieve leads leveren meer op

Doordat je makkelijker kunt targeten, kun je veel gerichter adverteren. Bovendien kun je ook bepaalde doelgroepen uitsluiten, waardoor je voorkomt dat je onnodig betaalt voor irrelevant klikverkeer. Kortom, je leads zijn veel relevanter en dus kwalitatiever. Daardoor bespaar je kosten én je leads leveren meer op. Het minimum dagbudget is bovendien 10 euro. Dat klinkt als veel geld misschien, maar met de juiste strategie en targeting verdien je dit ruim terug.

Strategie als voorwaarde voor een succesvolle LinkedIncampagne

Ik benadruk nogmaals dat doelgericht adverteren een belangrijke voorwaarde is als je resultaten wilt boeken met je campagne. Lukraak adverteren is zonde van je geld, dus dat vraagt om een heldere advertentiestrategie. Die begint zoals iedere marketingstrategie bij je doelgroep; die moet je superscherp hebben. Enerzijds om gericht te kunnen targeten, anderzijds om ook de inhoud van je boodschap goed af te stemmen. Ben je actief in een bepaalde niche? Dat maakt het inzetten van LinkedInadvertenties nóg interessanter. Hoe specifieker je targeting en de content van je advertentie, hoe kwalitatiever je leads zullen zijn.

Met LinkedInadvertenties bouwen aan je zichtbaarheid

Nóg een reden om LinkedInadvertenties standaard in je marketingbudget op te nemen is je online zichtbaarheid. Zie het als onderdeel van je branding campagne; super doeltreffend en meetbaar. Met adverteren bouw je je doelgroepen op, op basis van interactie met jouw advertenties. Stop je met adverteren, dan verdwijnen die doelgroepen na verloop van tijd. Continu adverteren komt je resultaten dus echt ten goede en raden wij je zeker aan om te doen.

Kun je dan beter kiezen voor LinkedIn- dan voor Facebookadvertenties?

Wat ik je wil meegeven is dat je niet voor bijvoorbeeld Facebook adverteren moet kiezen omdat het voordeliger is. Uiteindelijk gaat het allemaal om wat het onder de streep oplevert. Dat je beter voor LinkedIn kunt kiezen is dan ook weer wat kort door de bocht. Het is tenslotte helemaal afhankelijk van wie jouw klant is en op welke kanalen hij te vinden is. Is dat Facebook, dan richt je je daar op met je advertenties. Wij adviseren onze klanten dan wel om – net als op LinkedIn – minimaal 10 euro als dagbudget in te zetten, want zet je laag in, dan zullen je resultaten dat ook zijn.

Wil je ook doelgericht adverteren op LinkedIn

Denk jij erover om LinkedIn adverteren in te zetten voor jouw bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zet je al LinkedIn advertenties in, maar doe je voor je gevoel maar wat? Ontdek hoe we jou met je advertentiestrategie op weg helpen.

Wil je meer conversie uit jouw marketing funnel?

Krijg binnen een week inzicht in het effect van jouw online marketing acties én ontdek jouw nummer 1 focuspunt om direct beter resultaat neer te zetten. Incl. een begeleidend gesprek en concrete adviezen, zodat je alle cijfers begrijpt en echte stappen kan zetten.