Funnel Scan

Marketingstrategie

Stel doelen en bepaal je online strategie voor betere resultaten

Herken je dit? Je geeft een hoop geld uit aan allerlei marketingtools voor je bedrijf, maar het resultaat blijft uit. Hoe komt dat? Waar gaat het mis? Als we hierop doorvragen, dan blijkt vaak dat ondernemers marketingtools inzetten zonder strategie of stip aan de horizon. Als je het ons vraagt is dit een van de meest voorkomende oorzaken dat het ze weinig oplevert.

“Hopen op resultaat is geen marketingstrategie”

Een marketingstrategie vraagt om een kritische blik

‘Een collega-ondernemer doet dit en is wel succesvol’. Leuk voor hem, maar dat wil niet zeggen dat het voor jou de juiste aanpak is. Een marketingstrategie is maatwerk. Leg vast waar je staat, wat je wilt bereiken, breng je marketingcijfers in kaart en doe onderzoek. Dat is de basis en daar helpen wij je graag bij. Vervolgens stippelen we de klantreis (customer journey model) uit en maken of optimaliseren je sales funnel, zodat deze meer leads gaat opleveren waarmee je een relatie kunt opbouwen. Zo pakken we het aan:

Bepalen van je marketingstrategie.

Maken en optimaliseren van je online marketing funnel.

Het opschalen van jouw business.

Funnel scan

ANALYSEREN

Je beginpunt én je bestemming in kaart brengen

Als je onderweg verdwaald bent moet je eerst uitzoeken waar je nu bent, nietwaar? Nou, zo werkt het ook met online marketing. Als je wilt weten of je bedrijf groeit en je inspanningen resultaat opleveren, moet je weten wat je beginpunt is én beslissen waar je naartoe wilt met je bedrijf. Zo simpel is het. Wij werpen een kritische blik op jouw business en brengen je groeikansen in kaart.

Sales Funnel

STRATEGIE BEDENKEN

Een heldere marketingstrategie

Na de analyse gaan we nog wat dieper op je business in. En geloof ons, we zeggen waar het op staat. We scherpen je doelgroep, doelen, onderscheidend vermogen en (diensten)aanbod verder aan. Op basis daarvan bepalen we de vorm van je marketing systeem en de concrete stappen die daarvoor nodig zijn. Kortom, dit is de fase waarin jouw marketingstrategie steeds helderder wordt.

Online Adverteren Online Marketing Expert

STRATEGIE CONCRETISEREN

Zo gaat je funnel voor je werken

Oké, er ligt een ruwe schets; tijd om nu écht te beginnen! We bedenken welke elementen er nodig zijn om je funnel te laten werken voor je. Denk aan een webinar of e-book om leads aan te trekken, een e-mailreeks om die leads te benaderen en geoptimaliseerde sales-, bedank- en opt-in-pagina’s om je conversie te verhogen. We maken het concreet voor je. Zo, jij bent klaar voor actie!

Lisette Tol

“Ik nam contact op met de Online Marketing Expert omdat ik flink wilde groeien met mijn bedrijf. Ik had bedacht om een e-book te lanceren en op die manier de omvang en kwaliteit van mijn mailinglijst te vergroten. Zo zou ik doelgerichter mijn potentiële klanten kunnen bereiken. Daarnaast wilde ik graag op verschillende manieren ontzorgd worden.

Zo heeft Online Marketing Expert mijn website en online leeromgeving geoptimaliseerd en hebben ze online marketingtaken zoals social media adverteren voor me uit handen genomen. Sinds augustus 2018 werken we samen en inmiddels zijn er al aardig wat e-books gedownload. Het was een behoorlijk hectische en soms chaotische periode, maar  ook op dit soort momenten weten ze het hoofd koel te houden.

Nu helpen ze me met name bij het aanbrengen van meer structuur in mijn bedrijf en het verder optimaliseren en professionaliseren van wat we hebben neergezet. Samenwerken met Online Marketing Expert vind ik erg prettig omdat ik op niveau met hen kan sparren over mijn strategie.” Lees het hele verhaal>>

Lisette Tol | Lisettetol.nl

Hoe kan het team van Online Marketing Expert jou helpen?

Je weet gewoon dat er meer uit jouw online business te halen is. Je hebt dan ook al van alles uit de kast getrokken, maar zonder gewenst resultaat. Stop met het uitvoeren van trucjes! Wat je nodig hebt, is een realistische en praktische marketingstrategie. Geen copy paste van iets waarvan je denkt dat het succesvol is bij een concullega, maar een strategie die specifiek op jou, je bedrijf en je ideale klant is afgestemd.

Laat dit nu precies zijn waar het team van Online Marketing Expert je bij adviseert en ondersteunt. Laten we kennismaken!